Martin Škrtel spravil slovenský prestup leta: Fandím Trnave, ale chcem úspech s DAC!

To, čo sme avizovali už minulý týždeň, sa stalo realitou. Slovenská futbalová legenda Martin Škrtel (39) sa upísal klubu DAC 1904 Dunajská ...

To, čo sme avizovali už minulý týždeň, sa stalo realitou. Slovenská futbalová legenda Martin Škrtel (39) sa upísal klubu DAC 1904 Dunajská Streda.

Fotogaléria

Veď nie je žiadne tajomstvo, ako má Spartak rád, no teraz už bude „kopať“ za žlto-modré farby. „Chcem sa poďakovať majiteľovi aj výkonnému riaditeľovi DAC za dôveru a šancu. Som rád, že prišla a môžem sa vydať novou funkcionárskou cestou práve v tomto klube. Spravím všetko pre to, aby som nesklamal. Začína sa pre mňa nová etapa,“ uviedol.

Samotný klub očakáva, že handlovský rodák im prinesie skúsenosti a prístup z popredných líg. Výkonný riaditeľ klubu Jan Van Daele (37) priznal, že práve na tom stroskotala tohtoročná európska cesta DAC, ktorý vybuchol hneď na prvej prekážke, ktorou bola azerbajdžanská Zira Baku. Tá ich v dvojzápase rozdrvila 6:1. „Martin má skúsenosti so svetovým futbalom ako jeden z mála ľudí na Slovensku. Môže nám pomôcť v lepšej príprave a prístupe, ako napríklad v prípade zápasu v Azerbajdžane. Neboli sme poriadne pripravení, mysleli sme si, že sme príliš dobrí, o tom to celé bolo. Práve v takýchto prípadoch nám môže pomôcť Martin. Momentálne nie je prestupové okno a má priestor pozorovať a prísť s nápadmi,“ konštatoval Belgičan, ktorý je zaťom majiteľa klubu Oszkára Világiho (61).

Stanovisko FC Spartak Trnava k Škrtelovi: Náš klub si je plne vedomý sklamania, ktoré nastalo na strane fanúšikov a podporovateľov Spartaka po angažovaní veľkej osobnosti trnavského a slovenského futbalu Martina Škrtela na pozíciu športového riaditeľa v konkurenčnom klube DAC Dunajská Streda. Predstavitelia klubu vyvinuli snahu o angažovanie Martina Škrtela do klubových štruktúr, ktorá pre túto chvíľu nenašla prienik na oboch stranách. Radi by sme Martinovi touto cestou popriali všetko dobré, veľa úspechov na jeho novej profesionálnej pozícii a veríme, že sa naše cesty ešte v budúcnosti spoja."

Tréner Slovana Bratislava Vladimír Weiss st. na tlačovej konferencii pred zápasom so Celticom Glasgow.
Slovan utrpel jednu z najvyšších prehier v histórii! Experti o príčinách: S takým výkonom neuspejete! Zobraziť článok

Späť
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk