Slovan utrpel jednu z najvyšších prehier v histórii! Experti o príčinách: S takým výkonom neuspejete!

Futbalistom Slovana Bratislava vstup do Ligy majstrov absolútne nevyšiel, keď schytali v Glasgowe od miestneho Celticu výprask 5:1. Tréner ...

Futbalistom Slovana Bratislava vstup do Ligy majstrov absolútne nevyšiel, keď schytali v Glasgowe od miestneho Celticu výprask 5:1. Tréner Vladimír Weiss st. (59) však tentoraz kritický nebol, keď dokonca svojich zverencov pochválil.

Fotogaléria

Osobnosti túto prehru vnímajú síce ako realitu, ale zároveň upozorňujú, že kým domáci boli dobre pripravení, slovanisti nie, a preto ani nepodali dobrý výkon.

Po postupe do hlavnej fázy milionárskej súťaže schytali belasí počas septembra už druhú päťku. Kým po tej prvej ligovej od Žiliny (0:5) tréner Weiss radšej mlčal, teraz pred mikrofóny predstúpil, pričom nahnevaný nebol. „Prehrali sme 1:5, samozrejme, nemôžem byť spokojný s výsledkom, no nie som sklamaný z výkonu. Celtic bol veľmi efektívny. My sme chceli hrať futbal a myslím si, že sme zanechali slušný dojem, aj keď sme prehrali rozdielom triedy,“ uviedol.

Robota a mentalita

A hoci sa vedelo dopredu o rýchlosti domácich hráčov, ktorí už dávno nehrajú typický ostrovný futbal, ale moderný kombinačný, aj tak bol Celtic zaradený do kategórie klubov, proti ktorým môže Slovan bodovať. „Všetci očakávali, že to môže byť remíza, hovorili o tom aj experti. Opierali sa pritom o to, že škótska liga nie je anglická a nemá až takú kvalitu. Celtic však ukázal, že bol dobre namotivovaný a to, že každý jeho hráč išiel na doraz. Je to výsledok ich roboty a mentality,“ povedal Dušan Galis (74).

Ak chcel Slovan podľa slov Ladislava Molnára (64) uspieť, bolo potrebné, aby každý z hráčov na ihrisku podal optimálny výkon na hranici svojich možností. „Iba vtedy mohli pomýšľať na lepší výsledok, to sa však nestalo. S takýmto výkonom bolo ťažké vzdorovať takémuto súperovi,“ pripojil bývalý brankár s tým, že mnohí hráči, medzi nimi ani Weiss ml., neukázali to, čo môžu.

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk