Slovenská extraliga útočiskom pre zlých chlapcov: Hanba Európy! Kde zostala morálka?

Nikde ich nechcú, na Slovensku ich však vítajú s otvorenou náručou! Hokejová extraliga sa začína stávať útočiskom nechcených vyvrheľov ...

Nikde ich nechcú, na Slovensku ich však vítajú s otvorenou náručou! Hokejová extraliga sa začína stávať útočiskom nechcených vyvrheľov a morálny kredit našej krajiny a hokeja v Európe značne utrpel.

Fotogaléria

Po závažných previneniach ich nikde nechcú, no Slováci ich vítajú s otvorenou náručou. Zo slovenskej extraligy sa začína stávať útočisko vyvrheľov. Mitchell Miller, ktorý v škole šikanoval černošského zdravotne postihnutého spolužiaka. Topi Ronni, ktorý čelí obvineniu zo znásilnenia a rovnakému obvineniu čelí aj Cal Foote. Slovenské extraligové kluby ich napriek tomu angažovali. Kde zostali nejaké morálne hodnoty? Podobnými krokmi vysielame veľmi zlý signál smerom do Európy.

Mitchell Miller

Americký obranca bol považovaný za prvokolový prospekt a budúcu hviezdu NHL. Lenže mal za sebou temnú minulosť. Bol odsúdený na súde pre mladistvých v Ohiu za šikanovanie a zneužívanie černošského spolužiaka s mentálnym postihnutím na strednej škole v Sylvanii, v štáte Ohio. Napriek tomu si ho v 4. kole v roku 2020 vybrala v drafte Arizona Coyotes. V zámorí sa zdvihla obrovská vlna kritiky a po masívnom tlaku sa 22 dní po výbere Millera vzdali Coyotes práva na hráča. V novembri 2022 po Millerovi siahol Boston Bruins. Tím s ním podpísal nováčikovskú zmluvu, ale ozvala sa obrovská kritika spoluhráčov aj komisára NHL Garyho Bettmana. Po dvoch dňoch Boston kontrakt s Američanom ukončil. Pred uplynulou sezónou po Millerovi siahol Liptovský Mikuláš. Herná kvalita Američana bola nesporná, nazbieral 29 bodov v 19 zápasoch. Počas sezóny prestúpil do KHL, pôsobí v ruskej Kazani.

Mitchell Miller (21), obranca Liptovského Mikuláša.
Najväčšia extraligová hviezda odchádza: Mieri do KHL! Zobraziť článok

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk