Slalomár Beňuš pred posledným pretekom: Všetko mám...

 Má všetko vo svojich rukách! Jediný slovenský medailista z letných hier v Paríži 2024, vodný slalomár Matej Beňuš (36) môže po zisku ...
  • Zdroj: archív M. B.

Má všetko vo svojich rukách! Jediný slovenský medailista z letných hier v Paríži 2024, vodný slalomár Matej Beňuš (36) môže po zisku olympijského bronzu dosiahnuť ďalší veľký úspech.

Tento víkend ho totiž na kanáli z letných hier 1992 La Seu d'Urgell neďaleko Barcelony čaká posledný pretek Svetového pohára. Rodák z Bratislavy je lídrom rebríčky a po 4-krát v kariére môže vyhrať celý kolotoč v disciplíne C1!

FOTOGALÉRIA: Matej Beňuš svetový pohár

Predposledný pretek Svetového pohára v talianskom stredisku Ivrei nášmu úspešnému slalomárovi vôbec nevyšiel, keďže sa nedostal do finále. „Nebol to môj deň, urobil som niekoľko chýb, ktoré ma stáli finále a stratil som body do celkového hodnotenia. Napriek tomu som stále na čele rebríčka a pred posledným pretekom Svetového pohára mám všetko vo svojich rukách,“ povedal pre Nový Čas Beňuš, ktorý v utorok skoro ráno odletel do Španielska, kde ho čaká vrchol kolotoča Svetového pohára.

„V hre o celkové prvenstvo je nás päť pretekárov. Bude to náročné, ale urobím maximum, aby som štvrtýkrát v kariére vyhral celkové hodnotenie. Samozrejme vrchol sezóny bola olympiáda, ale chcem získať ďalšiu trofej,“ doplnil Matej, ktorému v španielskom dejisku podujatia bude rovnako, ako na olympiáde držať palce manželka Ivana a tentoraz najmladší syn Sebastián.

Rodinka si pochutnala na dobrom jedle.
Vodný slalomár Beňuš oddychuje po olympiáde s rodinou v Taliansku: Bronzový Matej chytá bronz Zobraziť článok

Poradie SP C1 mužov

1. Matej Beňuš (SR) 165 b

2. Žiga Lin Hočevar (Slovin.) 162 b

3. Marko Mirgorodský (SR) 159 b

4. Luka Božič (Slovin.) 154 b

5. Benjamin Savšek (Slovin.) 147 b

…12. Michal Martikán (SR) 93 b

NNa pódiu si vychutnal šampanské.
Beňuša na Slovensku čakalo dojemné privítanie: Šampanské, transparenty a stovky autogramov! Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk