V Krakove zadržali ukrajinského boxera Usyka: Reagoval aj pobúrený Zelenskyj

Škandál v Krakove! Poľské orgány činné v trestnom konaní prepustili ukrajinského boxera Oleksandra Usyka (37). Stalo sa tak po tom, čo ...
  • Zdroj: Northfoto

Škandál v Krakove! Poľské orgány činné v trestnom konaní prepustili ukrajinského boxera Oleksandra Usyka (37). Stalo sa tak po tom, čo ho zadržali na letisku v Krakove.

FOTOGALÉRIA: Oleksander Usyk

"Bol som pobúrený týmto postojom k nášmu občanovi a šampiónovi. Už ho prepustili a nikto ho nezadržiava," povedal ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj na sociálnych sieťach. Usyk je šampiónom organizácií WBC, WBO a WBA, získal tiež zlato na olympijských hrách v Londýne v roku 2012.

Podľa zdroja ESPN bol Usyk zadržaný, keď sa pokúšal nastúpiť do lietadla smer Valencie, kde sa bude pripravovať na odvetu titulového zápasu proti Britovi Tysonovi Furymu, ktorý sa odohrá 21. decembra v Rijáde. Usyka a jeho trénera Sergeja Lapina nepustili do lietadla po tom, čo pracovník leteckej spoločnosti usúdil, že nie sú v stave cestovať.

Alžírska boxerka Imane Khelifová.
Kontroverzná boxerka to nevydržala: V slzách sa obula do miliardára i prezidentského kandidáta USA Zobraziť článok

Usyk sa údajne snažil vysvetliť, že je iba unavený zo štrnásťhodinovej cesty z Kyjeva, ktorá merala takmer 900 km dlhú jazdu autom. K zadržaniu vraj viedla jazyková bariéra a Usykovo neoblomné tvrdenie, že sú s trénerom schopní zvládnuť let. Boxerova manželka Kateryna zverejnila na instagrame video, ako jej manžela vedú v putách.

 "Priatelia, všetko je poriadku. Došlo k nedorozumeniu, ktoré sa rýchlo vyriešilo. Ďakujem všetkým, ktorých sa to týkalo. Rešpekt patrí poľským policajtom, ktorí vykonávajú svoje povinnosti bez ohľadu na výšku, váhu, rozpätie rúk a tituly," povedal Usyk.

Kidovci si užívajú pobyt v chorvátskom Šibeniku pri mori.
Bývalý boxer Tomi Kid Kovács: Oddych v detskom hoteli... Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk