Liptáci získali víťaza Stanley Cupu a syna slávneho otca: Z NHL vyhadzov po vážnom obvinení!

Do kádra hokejistov HK 32 Liptovský Mikuláš pribudol kanadský obranca Cal Foote. Bude to pre neho prvá európska zastávka po tom, čo uplynulú ...

Do kádra hokejistov HK 32 Liptovský Mikuláš pribudol kanadský obranca Cal Foote. Bude to pre neho prvá európska zastávka po tom, čo uplynulú sezónu 2023/2024 odohral prevažne v AHL, no v štyroch zápasoch naskočil aj do NHL vo farbách New Jersey Devils. Liptáci informoval o novej akvizícii na sociálnych sieťach.

Fotogaléria

Footea draftoval v roku 2017 klub Tampa Bay zo 14 miesta. Do NHL naskočil v ročníku 2020/2021, v ktorom Lightning triumfovali v Stanleyho pohári. V sezóne 2022/2023 zamieril výmenou za Tannera Jeannota do Nashvillu, no po nej sa dohodol na zmluve s New Jersey. V základnej časti NHL odohral celkovo 145 zápasov, v ktorých si do štatistík pripísal 5 gólov, 15 asistencií, 137 trestných minút a 24 plusových bodov. V 13 dueloch play off nazbieral 2 asistencie, 6 trestných minút a jednu plusku.

Jeho otec Adam Foote je tiež bývalý obranca NHL, ktorý v drese Colorada Avalanche dvarkrát triumfoval v Stanleyho pohári a klub vyvesil jeho dres pod strop domácej arény.

Bývalý slovenský hokejový obranca Boris Valábik prijal ďalšiu veľkú výzvu.
Valábik novou tvárou športu na Jojke, priznal trému z vysielania: Hviezda správ zo mňa nebude! Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk