Valábik novou tvárou športu na Jojke, priznal trému z vysielania: Hviezda správ zo mňa nebude!

Ďalšia kariérna výzva! Presne do nej sa pustil niekdajší hokejista Boris Valábik (38). Idol mnohých ženských sŕdc sa vydal na moderátorskú ...
  • Zdroj: TASR, Instagram/@borisvalabik

Ďalšia kariérna výzva! Presne do nej sa pustil niekdajší hokejista Boris Valábik (38). Idol mnohých ženských sŕdc sa vydal na moderátorskú dráhu, keď ho angažovala do svojho športového spravodajstva TV JOJ.

Prezradil nám, že túto ponuku mal na stole už dlho, ale kvôli hokeju ju odmietal. Teraz však Jojke povedal áno, pričom to nie je jeho jediný nový flek, keďže opäť bude aj spolukomentovať svoj milovaný šport.

FOTOGALÉRIA: Valábik novou tvárou športu na Jojke

Bývalý obranca NHL klubu Atlanta Thrashers prezradil, že ponuku od Jojky mal na stole už dlho. „Programový riaditeľ Roland Kubina mi to ponúkol už pred rokmi,“ ozrejmil s tým, že vtedy mu však vedenie verejnoprávnej televízie nedovolilo mať zdvojenú funkciu a vybral si spolukomentovanie a prácu v hokejovom štúdiu. „Vedel som však, že skôr či neskôr to príde a dostanem sa k tejto práci. Teraz ten čas nastal,“ ozrejmil to, ako sa dostal k moderátorskému fleku.

Začal s trémou

Kubinu, ktorého familiárne oslovuje Rolo, považuje za skvelého človeka a profesionála, pričom sa priebežne vracali k ponuke, až sa nakoniec dohodli. „Verím, že ako má odhad na programy a ľudí, má odhad aj na mňa. Nechcem ho sklamať, ako aj ďalších ľudí, ktorí mi pomáhali pri tréningoch a skúškach,“ povedal s tým, že mal trému: „To je jedna z vecí, ktorá prirodzene odíde, keď budem túto robotu robiť viac a viac.“

Jeho najväčšou motiváciou bude zlepšovanie sa. „Teším sa na ďalšie vysielania. Je to ako so zápasmi. Chcete hrať čo najskôr, aby ste dlho nečakali a mohli sa zlepšovať. Takže mám asi takéto pocity. Čaká ma ešte veľa práce, ale myslím si, že viem, čo mám robiť, aby to bolo lepšie,“ ozrejmil. Jeho najväčšou zbraňou v televízii bolo doteraz to, že si nevšímal kamery, pri moderovaní ich však musí vyhľadávať a rozprávať do nich, čo označil za najväčší rozdiel.

Pretĺka sa životom

Život po kariére začínal ako policajt a teraz sa objavuje pomaly v každej slovenskej televízii. „Nemyslím si, že zo mňa bude televízna hviezda. Ja sa ako každý iný pretĺkam životom a robím rozhodnutia v danom čase, ktoré sú pre mňa a moju rodinu najlepšie. Ak človeka práca baví, je to len veľký bonus a ja som mal šťastie, že mi doteraz ponúkali veci, ktoré ma bavili, a mali o mňa záujem,“ vysvetlil svoj postoj.

Podľa vlastných slov ide len tam, kde je o neho záujem. „Nikdy som neprišiel niekde, kde ma nechceli, a to si veľmi vážim. Je to, ako keď som sa snažil splatiť dôveru trénerovi, ktorý ma poslal na ľad v dôležitom momente zápasu. Snažil som sa ju vrátiť tak, že neurobím chybu. O to isté sa snažím aj po kariére a zdá sa, že to funguje,“ dodal.

Na snímke výkonný riaditeľ klubu HC Slovan Bratislava Peter Kúdelka.
Nový výkonný riaditeľ hokejového Slovana Peter Kúdelka: Prečo som vymenil striedačku za kanceláriu Zobraziť článok

Už má aj ďalší flek

Hoci bude teraz tvárou športu na Jojke, ponuku na komentovanie hokeja od JOJ šport nedostal. „Na druhej strane som rád, že som sa mohol dohodnúť so stanicou Sport TV, kde budem robiť štúdiá a prenosy z extraligových zápasov. Je to niečo, čím som sa živil celý život, športovcov rešpektujem, viem, čím si prechádzajú, keďže som to sám zažil. Mám s nimi výborné vzťahy. Stále sa považujem viac za športovca ako za čokoľvek iné,“ doplnil s tým, že stále má aj podcast s Mariánom Gáboríkom (42).

Pochvala od legendy

Valábikovu premiéru si nedal ujsť ani legendárny športový moderátor Dušan Ga­báni (78). „Obstál veľmi dobre a mňa to vôbec neprekvapilo. Boris vie rozprávať, má solídnu slovenčinu a dokonca vie čítať aj z čítačky, čo nie je až také jednoduché. Má prirodzený talent, dokáže robiť pomlčky aj bodky za vetami. To je vec, ktorú nedokážu ani mnohí profesionáli,“ zhodnotil jeho výkon člen Siene slávy OTO.

Podľa neho sa môže stať veľkou oporou športu na TV JOJ. „Prehľad o ňom jednoznačne má. Potrebuje sa len trochu udomácniť v štúdiu, zvyknúť si na kamery, hoci tie už pozná, ale bolo to z iných relácií. Myslím si, že tam rýchlo zapadne. Na prvý raz to bolo veľmi dobré, takže problémy mať nebude. Toto je už však tímová robota a musí si zvyknúť trochu na iný štýl práce, no ani s týmto nebude mať žiadne problémy,“ dodal Gabáni.

Dvaja kamaráti spolu skvele vychádzajú.
Dvorského s Pekarčíkom v zámorí milujú: Okrem gólov bavia aj humorom! Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk