Tréner Slovana Weiss st. bol na tom zle, ale do Glasgowa odletel: Po infúziách hor sa na Celtic!

Dnes o 21.00 h čaká na bratislavský Slovan vstup do hlavnej fázy Ligy majstrov. Bude to aj s trénerom Vladimírom Weissom st. (59), ktorý ...
  • Zdroj: TASR

Dnes o 21.00 h čaká na bratislavský Slovan vstup do hlavnej fázy Ligy majstrov. Bude to aj s trénerom Vladimírom Weissom st. (59), ktorý sa po týždni vrátil k mužstvu a nedá si tak ujsť tento súboj. Jeho účasť však bola pre silnú chorobu ohrozená. Jeho syna (34) však teší, že sa z toho dostal a môže im svojimi skúsenosťami pomôcť.

FOTOGALÉRIA: Weiss st. bol na tom zle, ale do Glasgowa odletel

Weiss st. vynechal dva minulotýždňové zápasy belasých. Najprv pohárový v Nitre (0:5) a následne i ligový v Dunajskej Strede (1:2). „Je chorý a nechceli sme riskovať, aby sa to prípadne prenieslo na ďalších členov tímu. Sme však v kontakte počas zápasov na diaľku,“ uviedol asistent Boris Kitka (54). Ako sa však ukázalo, bolo to vážnejšie. „Bol na tom veľmi zle. Štyri dni bol na infúziách, ale z najhoršieho je už vonku a mal by s nami cestovať do Glasgowa,“ prezradil v pondelok vo Futbalovom magazíne na STVR klubový riaditeľ pre medzinárodné vzťahy Róbert Vittek (42).

Chvíľu mali pokoj

Do Glasgowa nakoniec Weiss st. odletel, čo potešilo aj jeho syna a kapitána belasých. „On vždy na tej lavičke chýba, aj keď tam bolo teraz aspoň pár dní pokojnejšie... Vieme však, čo pre mužstvo robí. Vždy, keď tam je, sme všetci pozornejší. Som rád, že zdravotné problémy sú preč a bude na zápase s nami,“ konštatoval na letisku. On sám ako bývalý hráč Glasgowa Rangers nečaká od konkurenčných fanúšikov Celticu nič príjemné. „Poznám ich, ale za tie roky štýl hry výrazne zmenili. Sú veľmi rýchli a kombinační. Bude to ťažké, ale skúsime zabojovať o čo najlepší výsledok. Nie sme favoriti, čo nám môže pomôcť. Verím, že budeme mať dobrý deň, otec šťastnú ruku a prinesieme minimálne bod,“ pripojil.

Tréner ŠK Slovan Bratislava Vladimír Weiss.
Slovan odletel na zápas do Glasgowa: Bol na palube lietadla aj Weiss st.? Zobraziť článok

Skúsenosti

Kitka je rád, že týždeň bez šéfa lavičky zvládli. „Jeho skúsenosti nám výrazne pomôžu. Navyše, zápas s Celticom pred 19 rokmi spolu s Artmediou už zažil s postupovým koncom. Dôležité bude, aby sme mužstvo pripravili na atmosféru a veľmi silný Celtic. Dlho neprehrali, veľmi dobre začali túto sezónu a nedostávajú góly. Čaká nás veľká výzva,“ vyjadril sa s tým, že dôležité bude, aby v zápase boli nebezpeční a ukázali úspešné veci z predkôl.

A hoci je pre nich Liga majstrov nová skúsenosť, uvedomujú si, že je v nej veľmi dôležitý začiatok. „Taktiež nám to ukáže realitu, ako na tom sme. Musíme byť sebavedomí. Akceptujeme kvalitu Celticu, no rovnako my máme hráčov, ktorí dokážu potrápiť súpera. Čím viackrát budeme nebezpečnejší, tým väčší rešpekt získame a to nám môže pomôcť k prekvapeniu,“ dodala Weissova pravá ruka.

Bývalý futbalista Dortmundu Karl-Heinz Riedle (vľavo) a bývalý hráč Realu Madrid  Zinedine Zidan prinášajú na ihrisko trofej pred finálovým zápasom Ligy majstrov Borussia Dortmund - Real Madrid na štadión Wembley v Londýne.
Hlavná fáza Ligy majstrov sa začne v Turíne a Berne, láka repríza finále 2007 Zobraziť článok

Dostane darček?

Weiss st. oslávi v nedeľu jubilejné 60. narodeniny, pričom mužstvo by mu rado dalo darček v podobe úspešného výsledku. „Síce by to bolo o pár dní skôr, ale ak sa to podarí, bolo by to niečo krásne,“ priznal Weiss ml.

Fabio Nigro.
Legenda Slovana prehovorila o vážnej chorobe: Cítim sa lepšie, no ešte som nevyhral Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk