Legenda Slovana prehovorila o vážnej chorobe: Cítim sa lepšie, no ešte som nevyhral

Bývalý hráč Slovana Bratislava a Prievidze z 90. rokov minulého storočia Fabio Nigro má za sebou ťažké mesiace, keď mu lekári diagnostikovali ...

Bývalý hráč Slovana Bratislava a Prievidze z 90. rokov minulého storočia Fabio Nigro má za sebou ťažké mesiace, keď mu lekári diagnostikovali zhubný nádor. Sám vraví, že sa cíti oveľa lepšie, no ešte ho čakajú ďalšie kontroly.

Fotogaléria

Nigro rozbehol svoju kariéru v Rive Plate, zahral si aj za talianske Lazio Rím. Následne zamieril do Slovana Bratislava, kde sa stal miláčikom publika. Jeho slovenský angažmán sa začal písať v roku 1993, v belasom drese odohral tri sezóny a na konci každej jednej sa tešil z titulu. 

„Začiatky boli veľmi náročné. Po slovensky som nevedel ceknúť ani slovo. S trénerom Galisom som rozprával po anglicky, s Dušanom Tittelom zasa po francúzsky, no to išlo len o dve-tri hodiny v kabíne. Hovorím si teda, čo ďalej. Nemôžem predsa dvadsať hodín chodiť po ulici a s nikým sa neporozprávať, nič si nevybaviť či niečo podobné. Jedinou cestou bolo učiť sa reč. Bol som si vedomý, že som prišiel hrať na Slovensko, zarábam slovenské peniaze, jem slovenské jedlo, čiže iná cesta ani neexistovala. Mal som voči tomu obrovský rešpekt a hoci je slovenčina veľmi náročná, pustil som sa do nej a sám som sa po slovensky naučil,“ prezradil Fabio v rozhovore pre sport24.sk.

Argentínčan pred nedávnom prostredníctvom sociálnych sieti priznal, že mu v apríli na hrdle našli zhubný nádor. „Nechcel som to vytrubovať do sveta, na čo by to to bolo dobré, už aj tak to so mnou prežívala celá rodina. Vedel som, že musím bojovať, a tak som sa do toho boja začiatkom júna aj pustil. Nasledovali mimoriadne náročné mesiace, počas ktorých som absolvoval 35 rádioterapií a tri chemoterapie, po čom si dnes môžem povedať, že môj zdravotný stav je uspokojivý,“ uviedol Argentínčan.

„Po naozaj ťažkých mesiacoch sa momentálne cítim už oveľa lepšie. To však neznamená, že som vyhral. Stále musím chodiť na kontroly a starať sa o svoje zdravie. To je najpodstatnejšie,“ doplnil rodák z argentínskeho Junínu.

Slovan nebude len do počtu

Fabia potešili aj výkony hráčov Slovana a zagratuloval im k postupu do hlavnej fáze Ligy majstrov. „Chlapci mi urobili obrovskú radosť. Fanúšikovia belasých, ale určite aj celé Slovensko na to dlhé roky čakali a som nesmierne šťastný, že sa im to podarilo. Byť v spoločnosti takých veľkoklubov, ako sú Manchester City, AC Miláno či Celtic Glasgow, je veľká vec a som presvedčený, že tam nebudú len do počtu.“

{{ poll.title }}

{{ question.text }}
  • {{ displayedQuestions > 1 ? 'Stránka' : 'Otázka' }} {{ currentPage }}/{{ totalPages }}
{{ question.text }}
{{ answer.text }}
{{ displayPercent ? Number(answer.percent).toFixed(2) + '%' : answer.votes }}
Hlasovalo: {{ poll.votes }}
Vyhodnotenie
Úspešnosť
{{ succeeded.percent }}%
Počet správnych odpovedí
{{ succeeded.count }}/{{ questions.length }}
Ďakujeme za vyplnenie dotazníka.

Nemecký brankár Berkin Arslanogullari.
Pred pár mesiacmi debutoval za bundesligový tím: Mladý brankár teraz prišiel o nohu a bojuje o život Zobraziť článok

Tréner ŠK Slovan Bratislava Vladimír Weiss.
Slovan odletel na zápas do Glasgowa: Bol na palube lietadla aj Weiss st.? Zobraziť článok

Bývalý futbalista Dortmundu Karl-Heinz Riedle (vľavo) a bývalý hráč Realu Madrid  Zinedine Zidan prinášajú na ihrisko trofej pred finálovým zápasom Ligy majstrov Borussia Dortmund - Real Madrid na štadión Wembley v Londýne.
Hlavná fáza Ligy majstrov sa začne v Turíne a Berne, láka repríza finále 2007 Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk