Slovan odletel na zápas do Glasgowa: Bol na palube lietadla aj Weiss st.?

Futbalisti Slovana Bratislava odcestovali v utorok na prvý zápas v ligovej fáze novej sezóny Ligy majstrov 2024/25 s Celticom FC v kompletnom ...
  • Zdroj: anc

Futbalisti Slovana Bratislava odcestovali v utorok na prvý zápas v ligovej fáze novej sezóny Ligy majstrov 2024/25 s Celticom FC v kompletnom zložení a aj s hlavným trénerom Vladimírom Weissom st., ktorý sa už uzdravil z chrípky.

Práve skúsený kouč má úspešnú skúsenosť s glasgowským klubom, pred 19 rokmi ho s Artmediou Petržalka vyradil v 2. predkole a nakoniec sa prebojoval až do skupinovej fázy najprestížnejšej klubovej súťaže.

Petržalka vtedy zvíťazila doma 5:0 a v Celtic Parku uhrala postupový výsledok 0:4. "Ten týždeň bez neho sme nejako zvládli a sme radi, že je zdravý. Pomôžu nám hlavne jeho skúsenosti. On sám prežil ten zápas na Celticu pred 19 rokmi. Samozrejme, vtedy bol ten model iný, potrebovali postúpiť a urobili pre to všetko. Nakoniec ten zápas dopadol a Artmedia postúpila," uviedol pred odletom asistent trénera Boris Kitka.

Aj Slovan má skúsenosti so škótskym veľkoklubom, na ktorého pôde sa predstaví po dlhých 60 rokoch. Vo februári 1964 prehrali "belasí" v Celtic Parku vo štvrťfinále Pohára víťazov pohárov tesne 0:1 a po rovnakom výsledku v domácej odvete sa so súťažou rozlúčili. Vtedy na zápas prišlo takmer 52.000 divákov a aj teraz sa očakáva vypredané. Štadión má momentálne kapacitu 60.000 divákov. "Myslím si, že bude veľmi dôležité pripraviť mužstvo na tú atmosféru a na veľmi silný Celtic, ktorý dlho neprehral," pokračoval Kitka.

Celtic naposledy podľahol Hearts koncom marca v minulej sezóne a odvtedy ťahá sériu 18 zápasov vo všetkých súťažiach bez prehry (16-2-0). V prebiehajúcom ročníku inkasoval v šiestich dueloch len jeden gól, v piatich ligových má plný počet bodov a skóre 14:0. "Vieme, že veľmi dobre začal aj túto sezónu a dostáva málo gólov. Takže nás čaká veľká výzva a z nášho pohľadu bude veľmi dôležité, ako budeme odhodlaní, akým spôsobom sa dokážeme v určitých fázach zápasu vyrovnať s tým tlakom, ich kvalitou. Bavili sme sa o tom aj s hráčmi. Dôležité bude, aby sme boli aj my nebezpeční a ukázali tie dobré veci, ktoré nám v predkolách zaručili postup medzi najlepších," uviedol Kitka.

"Belasí" si postup do najprestížnejšej európskej súťaže vybojovali cez predkolá. V nich zdolali severomacedónsky tím FK Struga po výsledkoch 4:2 a 1:3. Slovinský NK Celje vyradili po remíze 1:1 a triumfe 5:0 a v treťom predkole prešli cez cyperský APOEL 2:0 a 0:0. V play off uhrali v prvom stretnutí na pôde FC Midtjylland remízu 1:1 a na Tehelnom poli zvíťazili 3:2. Slovan sa tak stal štvrtým klubom zo Slovenska v novodobej histórii súťaže s miestenkou v hlavnej fáze. Naposledy v nej v sezóne 2010/2011 účinkoval MŠK Žilina.

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk