Smutná správa zo sveta futbalu: Zomrel niekdajší víťaz Ligy majstrov

Bývalý anglický futbalista Gary Shaw zomrel vo veku 63 rokov na následky zranení, ktoré utrpel pri páde.
  • Zdroj: TASR - Jaroslav Novák

Bývalý anglický futbalista Gary Shaw zomrel vo veku 63 rokov na následky zranení, ktoré utrpel pri páde.

Aston Ville pomohol k zisku titulu v sezóne 1981/82 v Európskom pohári majstrov (EPM), dnešnej Lige majstrov. V nasledujúcom roku tím aj so Shawom triumfoval v Superpohári UEFA.

Shaw hral na pozícii útočníka a pôsobil aj v kluboch Blackpool, Walsall, Kilmarnock a Shrewsbury. Najvýraznejšie sa však presadil práve v Aston Ville, s ktorou získal aj ligový titul v sezóne 1980/81. Po nej bol vyhlásený za najlepšieho mladého hráča podľa Asociácie profesionálnych futbalistov (PFA). V roku 1982 za najlepšieho európskeho hráča roka.
Po skončení kariéry pracoval ako štatistický analytik a bol ambasádorom na zápasoch Villy.

"Futbalový klub Aston Villa je hlboko šokovaný a hlboko zarmútený, že Gary Shaw, jeden z našich európskych hrdinov, ktorí vyhrali pohár, zomrel. Bol jeden z našich, talentovaný útočník, ktorý potešil priaznivcov gólmi, ktoré pomohli Ville k úspechu v 80. rokoch minulého storočia.

Zomrel pokojne v kruhu svojej rodiny. Myšlienky všetkých v klube sú s Garyho rodinou a jeho blízkymi v tomto nesmierne ťažkom období," uviedol klub vo vyhlásení. Informovala o tom agentúra DPA.

Lionel Messi (vľavo) a Paulo Dybala (vpravo) v argentínskych dresoch.
Sexi manželka argentínskeho majstra sveta šokuje: Viac ma priťahujú ženy! Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk