Slovenská futbalová legenda pred vstupom Slovana do Ligy majstrov: Fandiť budem Celticu!

Je legendou nielen slovenského futbalu, ale aj škótskeho Celticu Glasgow, ku ktorému má citový vzťah. Aj preto, hoci fandí Slovanu Bratislava ...

Je legendou nielen slovenského futbalu, ale aj škótskeho Celticu Glasgow, ku ktorému má citový vzťah. Aj preto, hoci fandí Slovanu Bratislava na pohárovej scéne, teraz urobí výnimku a v stredajšom zápase Ligy majstrov Celtic - Slovan bude držať palce domácim.

Fotogaléria

Slovanisti sa podľa neho musia vyrovnať s búrlivou kulisou, no zároveň 60-tisícový kotol treba vnímať ako motiváciu. „Zároveň hráči Slovana musia ísť do zápasu s tým, že dajú do toho nieže všetko, ale absolútne maximum. Fyzicky a psychicky to zároveň musia zvládať. Predsa len, mužstvo je zložené zo skúsených futbalistov a nie z chlapcov, ktorým by sa rozklepali kolená. Weiss, Mak, Kašia, Kucka a ďalší sú hráči, ktorí už toho odohrali dosť a vedia si udržať emócie,“ doplnil.

Odchovanec Nitry upozorňuje na japonské ofenzívne zbrane Celticu. „Majú tam Maedu, ktorý nevypustí jediný súboj. Útočník Furuhaši je veľmi rýchly. To znamená, že stačí malinké zaváhanie a dokážu ho využiť. Na to sa treba pripraviť a obrana na čele s brankárom musí byť veľmi pozorná. Nemajú urastených hráčov, ale, naopak, veľmi rýchlych, technických a obratných,“ dodal Moravčík.

Škóti nič nevypustia

Moravčíka už oslovili aj Škóti, aby im o Slovane niečo povedal. „Oni veria, že to pre nich bude ideálny začiatok, pretože dostali súpera z posledného koša a chcú uspieť. Slovan sa naozaj môže tešiť na to, že tam nevypustí nikto ani centimeter. Navyše, pri podpore celého štadióna vám nebudú chcieť dovoliť ani len pomyslieť na to, že môžete urobiť krok navyše. Slovan sa musí pripraviť na to, že to bude jazda,“ vyjadril sa.

Slováci v Celticu

Hráči:

  • Ľubomír Moravčík: 26. 10. 1998 - 30. 6. 2002, 117 zápasov, 30 gólov
  • Stanislav Varga: 31. 1. 2003 - 31. 7. 2006, 110 zápasov, 13 gólov
  • Ľuboš Kamenár: 30. 8. 2012 - 17. 1. 2013, bez štartu

Tréner:

  • Jozef Vengloš: 1. 7. 1998 - 10. 6. 1999, 50 zápasov (29 - 10 - 11)

Tréner Slovana Weiss st. so synom Vladimírom.
Weiss ml. si v rozhovore pre Škótov kopol do Celticu: Fanúšikovia si budú pamätať môjho otca! Zobraziť článok

Fabio Nigro.
Argentínčan Fabio Nigro oznámil diagnózu v slovenčine: Zhubný nádor mi zasiahol hrdlo! Zobraziť článok

Neymar tvrdí, že hrať po boku francúzskej hviezdy bolo peklo.
Neymar kontaktoval hráčov Realu Madrid: Dávajte si pozor, hrať s Mbappém bolo peklo! Zobraziť článok

Späť
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk