Tragická správa zo sveta motoršportu: Populárny pretekár (†32) podľahol následkom nehody

Známy taliansky motocyklista Luca Salvadori (†32) utrpel pri sobotňajšej nehode v cestných pretekoch do vrchu v Nemecku vážne zranenia, ...

Známy taliansky motocyklista Luca Salvadori (†32) utrpel pri sobotňajšej nehode v cestných pretekoch do vrchu v Nemecku vážne zranenia, ktorým napokon podľahol.

Fotogaléria

Ťažká nehoda na jeho motocykli Ducati sa udiala vo Frohburgu počas posledného kola medzinárodného šampionátu cestných pretekov do vrchu. Salvadori sa zaplietol do pádu domáceho pretekára Dietera Gramsa a utrpel závažné poranenia. V nedeľu ráno zasiahla svet motorizmu správa o jeho úmrtí.

„S nekonečným smútkom oznamujeme stratu nášho Lucu Salvadoriho. Po nehode na trati Frohburg pre mnohopočetné zranenia, ktoré utrpel, nezvládol boj a opustil nás. Jeho rodine vyjadrujeme úprimnú sústrasť,“ vyjadril sa k tragédii Salvadoriho tím Broncos Racing.

Taliansky pretekár mal veľkú fanúšikovskú základňu aj na sociálnych sieťach, pričom jeho YouTube kanál odoberalo viac ako 583-tisíc fanúšikov a na jeho Instagramovom profile mal takmer 480-tisíc sledovateľov.

„Luca Salvadori sa stal dôležitou súčasťou motocyklového športu nielen pre mňa, ale aj pre všetkých jeho nadšencov,“ prehovoril o zosnulom Talianovi Francesco Bagnaia, úradujúci šampión MotoGP a Salvadoriho krajan.

Kulturista Illia Yefimchyk.
Svet kulturistiky plače za slávnym Golemom († 36): Poznáme dôvod smrti Zobraziť článok

„Vo svete, ktorý funguje trochu opačne, kde sa úspech nie vždy odpúšťa, vždy objektívne komentoval každé preteky, reláciu a podujatie. Stal sa trvalou súčasťou tohto sveta. Nielen za slová, ale aj za spôsob, akým sa dokázal presadiť,“ napísal Bagnaia vo svojom príspevku na sociálnych sieťach.

„Nikdy nezabudnem na naše tri kolá na trati v Portimao... Keď sme sa vrátili do boxov, bol vo vytržení, sotva som videl niekoho šťastnejšieho. Podarilo sa mu premeniť svoju vášeň na prácu a dať do nej všetko, nikdy sa nevzdávať. Vždy v to veril,“ prehovoril o spoločnom zážitku.

Patril k tým, ktorí začali niečo, čo sa ešte nikdy nepodarilo. Prinútili oveľa viac ľudí, aby sledovali tento nádherný šport iným spôsobom... Takmer bližšie, ako to dokáže televízia. Ďakujem, Luca. Budeš nám chýbať,“ dodal so zármutkom na záver.

Tourminátor upravil svoje ikonické dlhé háro.
Peter Sagan prekvapil radikálnou zmenou: Fanúšičky šalejú! Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk