Kapitán daviscupového tímu Tibor Tóth hľadá príčiny neúspechu: Prečo sme skončili poslední?

Slovenským tenistom sa nepodarilo postúpiť na novembrový finálový turnaj Davisovho pohára v Malage. V C-skupine na harde v čínskom Ču-chaji ...
  • Zdroj: TASR - Dano Veselský

Slovenským tenistom sa nepodarilo postúpiť na novembrový finálový turnaj Davisovho pohára v Malage. V C-skupine na harde v čínskom Ču-chaji prehrali postupne s Nemeckom, USA i Čile a v tabuľke obsadili posledné štvrté miesto.

FOTOGALÉRIA: Daviscupový kapitán Tóth to už nevydržal: Úplný nezmysel!

Podľa slov kapitána Tibora Tótha sa pod tento výsledok podpísal aj fakt, že v uplynulom období nedosiahli na turnajoch prenikavé výsledky.

"Vedeli sme, že podmienky v Ču-chaji budú ťažké, no boli rovnaké pre všetkých. Chalani bojovali v každom zápase zo všetkých síl. Netreba zabúdať, že ani v jednom dueli sme v Číne neboli favoriti, súperi mali vo svojom strede renkingovo lepšie postavených hráčov. Škoda, že s výnimkou Nora Gombosa toho v uplynulom období na turnajoch príliš neuhrali. Víťazstvá by im dodali viac sebavedomia a to mohlo v kľúčových momentoch v Ču-chaji rozhodnúť," uviedol Tóth v rozhovore pre oficiálnu webovú stránku Slovenského tenisového zväzu.

Norbert Gombos s Lukášom Kleinom podľahli páru Nicolas Jarry, Marcelo Barrios Vera 4:6, 7:6 (3), 6:7 (5).
Nevyužitý matchball a trpký koniec: Slovenskí tenisti končia na finálovom turnaji poslední Zobraziť článok

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk