Slovenskí mladíci žiaria v príprave NHL: Famózny výkon Dvorského, dvojgólový Pekarčík

Dvojica slovenských hokejistov režírovala triumf St. Louis Blues na domácom turnaji nádejí NHL Tom Kurvers Prospect Challenge.
  • Zdroj: SITA/AP

Dvojica slovenských hokejistov režírovala triumf St. Louis Blues na domácom turnaji nádejí NHL Tom Kurvers Prospect Challenge.

Juraj Pekarčík pomohol k víťazstvu 6:2 nad Minnesotou Wild dvoma gólmi, vrátane víťazného, Dalibor Dvorský prispel tromi asistenciami.

Pekarčík zvýšil v zápase na 3:1 a 6:1 pre St. Louis. "Bluesmani" dosiahli druhé víťazstvo a ovládli celý turnaj. Slovák Samuel Hlavaj sa tentoraz v bránke Wild nepredstavil.

V noci na pondelok sa zo slovenských mladíkov strelecky presadil aj Jozef Viliam Kmec, ktorý sa gólom podieľal na výhre Vegas Golden Knights nad Seattle Kraken 5:3 na podujatí Rookie Faceoff v Los Angeles. Dvadsaťročný obranca skóroval v druhej tretine, keď presnou strelou od modrej čiary upravil na priebežných 3:0. V drese "zlatých rytierov" tentoraz chýbal Jakub Demek.

Na turnaji Prospect Showdown v Montreale opäť nebodoval útočník Filip Mešár. Jeho Canadiens prehrali s Torontom Maple Leafs 4:5.

Marek Uram.
Hokejový majster sveta Marek Uram oslávil 50-ku a prezradil: Hrať v NHL nebol môj sen! Zobraziť článok

Fabio Nigro.
Argentínčan Fabio Nigro oznámil diagnózu v slovenčine: Zhubný nádor mi zasiahol hrdlo! Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk