Slafkovský zažil nemilé prekvapenie: Príde o flek v elitnom útoku?

Juraj Slafkovský zažil v Montreale nemilé prekvapenie! Je v ohrození jeho miesto v elitnom útoku Montrealu?
  • Zdroj: Getty Images

Juraj Slafkovský zažil v Montreale nemilé prekvapenie! Je v ohrození jeho miesto v elitnom útoku Montrealu?

FOTOGALÉRIA: Juraj Slafkovský

Neformálny tréning Montrealu Canadiens priniesol nemilé prekvapenie pre slovenského útočníka Juraja Slafkovského. V modelovanom zápase nastúpili proti sebe biely tím a červený tím. Po boku jeho tradičných partnerov z elitnej formácie Nicka Suzukiho a Colea Caufielda však nehral. Jeho miesto pri dvojici hviezd Canadiens zaujal fínsky útočník Joel Armia. Príde Slafkovský o miesto v prvom útoku?

Slafkovský nehral s tradičnými parťákmi

S najväčšou pravdepodobnosťou nie. Tréneri pravdepodobne len experimentujú a skúšajú rozličné alternatívy v zložení útokov. Slafkovský by bol určite nerád, keby stratil miesto pri Caufieldovi a Suzukim, veď v uplynulej sezóne po ich boku naplno zažiaril, keď nazbieral dvadsať gólov a 50 bodov v 82 zápasoch základnej časti. Fanúšikovia aj vedenie klubu jasali, že sa Montrealu konečne podarilo zložiť kvalitne fungujúci prvý útok, ktorý bol hrozbou pre súperov.

Slafkovský si však určite nemôže byť istý pozíciou v prvej formácii. Vidieť to aj na tom, že vedenie testuje viacero alternatív. Do Montrealu v lete prišiel hviezdny Fín Patrik Laine a vracia sa tiež Kirby Dach, ktorý vynechal pre zranenie kolena v podstate celý uplynulý ročník. Obaja sú to hráči do prvých dvoch útokov a je zrejmé, že tréner Martin St-Louis môže počítať s viacerými alternatívami pri skladbe formácií.

Slafkovský nastúpil opäť v prvom útoku Montrealu.
Slafkovský už naplno maká v zámorí: Úsmevmi nakazil celý Montreal! Zobraziť článok

Joel Armia je húževnatý a bojovný typ hráča, ktorý by pre Caufielda so Suzukim dokázal vybojovať množstvo pukov, navyše je aj defenzívne spoľahlivý. Zámorskí experti Mathias Brunet a Luc Gélinas si v nedávnej diskusii na BPM Sports posvietili na možné zloženie útokov Montrealu v nadchádzajúcej sezóne. Armiu skutočne vidia v TOP 2 formáciách, ale skôr očakávajú jeho zaradenie do druhého útoku pri Lainem a Dachovi.

Aktuálne prebieha príprava, oficiálny kemp pred novou sezónou začne čoskoro. Tréneri testujú rozličné alternatívy a zloženia útokov, no isté je jedno. V ofenzíve Canadiens sa výrazne zvýšila konkurencia a Juraj Slafkovský si rozhodne nemôže byť istý svojou pozíciou v elitnej formácii. Ak by sa prvému útoku dlhodobejšie nedarilo, tréner St-Louis určite siahne po zmenách.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk