Kovalík zdolal 22. hráča svetového rebríčka, Slováci dorovnávajú!

Slovenskí tenisti hrajú v záverečnom vystúpení v C-skupine na finálovom turnaji Davisovho pohára s Čile 1:1.

Slovenskí tenisti hrajú v záverečnom vystúpení v C-skupine na finálovom turnaji Davisovho pohára s Čile 1:1.

Fotogaléria

O vyrovnávajúci bod pre tím kapitána Tibora Tótha sa na harde v čínskom Ču-chaji zaslúžil Jozef Kovalík, ktorý v súboji tímových jednotiek zdolal Alejandra Tabilla 6:4, 6:7 (5), 6:1.

Slováci po prehrách 0:3 s Nemeckom a USA už nemali šancu na postup na finálový turnaj v Malage medzi elitnú osmičku, s turnajom sa však chceli rozlúčiť víťazstvom. Kovalík podal proti 22. hráčovi svetového rebríčka ATP výborný výkon a získal jeden z najcennejších skalpov v kariére. Po prehratom tajbrejku druhého setu v rozhodujúcom dejstve dominoval a v siedmom geme premenil druhý mečbal.

"Aj proti Nemecku a USA sme odohrali dobré zápasy, ale nezískali sme body. Som rád, že sme to dnes konečne prelomili, aj keď sme už nemali šancu na postup. Tento triumf pre mňa veľa znamená. Som vďačný kapitánovi Tiborovi Tóthovi za dôveru, dal mi príležitosť vo všetkých troch dueloch. Podmienky sú tú naozaj náročné, kurt mi až tak nesedí, o to som radšej, že som zdolal takého kvaitného hráča ako je Tabillo. V priebehu zápasu som si pri zlom pohybe zranil členok, no našťastie som to vďaka dobrému servisu dotiahol do úspešného konca," uviedol Kovalík v pozápaoovom interview priamo na kurte.

C-skupina finálového turnaja Davisovho pohára (Ču-chaj):

SLOVENSKO - Čile 1:1 po dvojhrách
Norbert Gombos - Cristian Garin 6:2, 1:6, 2:6
Jozef Kovalík - Alejandro Tabillo 6:4, 6:7 (5), 6:1

Na snímke slovenský tenista Norbert Gombos podáva proti Nicholasovi Davidovi Ionelovi z Rumunska v úvodnej dvojhre duelu 1. svetovej skupiny Davisovho pohára Slovensko - Rumunsko.
Posledný duel Slovenska na finálovom turnaji: Gombos neudržal vedenie, za súperom zaostávame Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk