DAC zostali len oči pre plač: Barseghjan režíroval víťazný obrat Slovana!

Futbalisti ŠK Slovan Bratislava triumfovali v sobotňajšom šlágri 7. kola Niké ligy na ihrisku FC DAC 1904 Dunajská Streda 2:1.
  • Zdroj: TASR

Futbalisti ŠK Slovan Bratislava triumfovali v sobotňajšom šlágri 7. kola Niké ligy na ihrisku FC DAC 1904 Dunajská Streda 2:1.

FOTOGALÉRIA: Slovan

Domáci mohli vyrovnať v desiatej minúte nadstaveného času, ale Matej Trusa nepremenil pokutový kop. Slovan tak zostane po víkende s 15 bodmi na čele tabuľky o bod pred Žilinou, Dunajská Streda zaostáva z tretej priečky za lídrom o osem bodov, má však zápas k dobru.

Vľavo tréner slovenskej futbalovej reprezentácie Francesco Calzona a vpravo futbalový reprezentant Róbert Mak.
Mak sa vrátil ku kauze s Calzonom: Urazil ma! Niečo som už vycítil skôr Zobraziť článok

Domáci sa ujali vedenia v 48. minúte po vlastnom góle Gurama Kašiu, úradujúci majster však dokázal skóre otočiť zásluhou dvoch presných zásahov Tigrana Barseghjana. Najprv vyrovnal v 56. minúte vydarenou strelou z priameho kopu, keď sa lopta odrazila od ľavej žrde do siete. V 81. minúte vyslal ďalšiu strelu z 25 metrov, lopta sa obtrela o chrbát Metsoka a skončila v sieti, gól však pre ofsajd neplatil. Barseghjan sa dočkal v 90. minúte, keď premenil penaltu, ktorú nariadil rozhodca po zásahu VAR po ruke blokujúceho Csingera. V samom závere nadstaveného času po faule na Ramadana kopal penaltu aj DAC, ale Trusa z bieleho bodu poslal loptu nad bránu. Slovan tak ukončil trinásťzápasovú domácu sériu Dunajskej Stredy bez prehry a dobre sa naladil na stredajší duel Ligy majstrov na ihrisku Celticu.

Niké liga - 7. kolo:
FC DAC 1904 Dunajská Streda – ŠK Slovan Bratislava 1:2 (0:0)
Góly:
48. Kašia (vl.) - 56. a 90. Barseghjan (druhý z 11 m). Rozhodovali: Dohál – Poláček, Jekkel, ŽK: Popovič, 84. Bősze, Brunetti - Weiss ml., Kašia, Bajrič, 6080 divákov.
DAC: Popovič – Andzouana (77. Bősze), Csinger, Kačaraba, Brunetti, Mendez (90.+1 Ramadan) - Vitális, Bajo, Bernát (58. Herc) – Bassey (58. Redžič), Trusa
Slovan: Takáč - Blackman, Kašia, Bajrič, Wimmer – Szöke (64. Kucka), Ignatenko – Barseghjan (90.+1 Marcelli), Tolič (90.+1 Zuberu), Weiss (64. Mak) – Strelec (73. Metsoko)

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk