V Česku odložili víkendové kolo najvyššej súťaže: Zápasy BFZ a ZsFZ sa taktiež nebudú hrať! A čo ÚKL?

Zasiahla vyššia moc! Zápasy najvyššej futbalovej súťaže v Česku sa tento víkend neodohrajú. Podobné rozhodnutie učinili aj dva regionálne ...
  • Zdroj: koláž ŠČ (foto: TASR/AP)

Zasiahla vyššia moc! Zápasy najvyššej futbalovej súťaže v Česku sa tento víkend neodohrajú. Podobné rozhodnutie učinili aj dva regionálne zväzu na Slovensku.

Česi nehrajú!

"Kvôli extrémne silným dažďom bude celé 8. kolo Chance ligy odložené Bezpečnosť a zdravie na prvom mieste, želáme všetkým veľa šťastia v tejto ťažkej situácii," informovali oficiálne stránky českej najvyššej súťaže.

Bratislava ruší zápasy

Podobné rozhodnutie vydal aj Bratislavský futbalový zväz. "Športovo-technická komisia Bratislavského futbalového zväzu oznamuje, že z dôvodu aktuálne pretrvávajúceho nepriaznivého počasia a tiež s predpoveďou jeho zhoršenia ruší všetky stretnutia v súťažiach U13,U15,U17,U19 a mužov, ktoré sa mali odohrať počas víkendu od 13-15.9.2024," píše sa na oficiálnom portáli BFZ.

"ŠTK BFZ v tejto súvislosti nariaďuje odohrať 7. kolo súťaže MR – IV. liga dňa 25.9. o 16:30 hod. a 7. kolo súťaže V. liga dňa 26.9. o 16:30 hod. V prípade, že uvedené termíny nebudú družstvám vyhovovať, je možnosť individuálne riešiť termíny s ŠTK BFZ.Týmto zároveň žiada mládežnícke družstvá, aby si so súpermi dohodli náhradný termín stretnutia a zaevidovali ho prostredníctvom ISSF na schválenie ŠTK BFZ. V tomto prípade nebudú žiadosti o zmenu spoplatnené, keďže dôvod odloženia stretnutí je vyššia moc," dopĺňa ŠTK BFZ.

V ZsFZ sa hrať nebude!

V podobnom duchu informuje o zrušení víkendových zápasov aj ZsFZ. "ŠTK ZsFZ oznamuje, že z dôvodu nepriaznivých poveternostných podmienok a následnej vysokej pravdepodobnosti nespôsobilosti hracích plôch sa vo VŠETKÝCH súťažiach ZsFZ počas víkendu 13. - 15.09.2024 NEODOHRAJÚ plánované majstrovské stretnutia," informuje ZsFZ.

"Zároveň žiadame jednotlivé FK, aby po vzájomnej dohode prostredníctvom podania cez detail stretnutia v ISSF oznámili v lehote do dňa 17.09.2024 náhradný termín neodohraného stretnutia. Za vykonaný úkon nebude účtovaný poplatok. V prípade, že sa kluby na novom termíne stretnutia nedohodnú, tento nariadi ŠTK ZsFZ a oznámi v najbližšej úradnej správe," doplnil Západoslovenský futbalový zväz.

Ostatné regióny i republika odohrajú kolo

Stretnutia súťaží SsFZ a VsFZ sa plošne neodkladajú, avšak je jasné, že vzhľadom na nepriaznivé počasie si futbalisti nezahrajú. V rámci celoštátnych súťaží sa taktiež bude hrať, výnimku tvorí Myjava. "Krízový štáb mesta Myjava zrušil všetky športové, spoločenské, kultúrne a verejné podujatia na území mesta Myjava, preto ŠTK odložila stretnutie III. LZ Myjava – Martin," informuje SFZ v úradnej správe.

AKTUALIZÁCIA: Druholigové Malženice, ako aj Petržalka informovali, že ich domáce ihriská nie sú vhodné pre MFS, preto sa ich duely budú musieť odohrať v náhradnom termíne.

A čo naša najvyššia súťaž?

Zápasy Niké ligy by sa taktiež mali odohrať. "Od piatku až do nedele, s ohľadom na termín výkopu každého duelu, prebehnú na štadiónoch Niké ligy kontroly hracích plôch a pripravenosti na zápas. Najrizikovejší je aktuálne západ Slovenska. Všetky domáce kluby však vyvíjajú maximálne úsilie na to, aby sa zápasy odohrali. Vôľu hrať aj v náročných podmienkach vyjadrili všetky tímy Niké ligy."

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk