Vstupenky na LM predáva aj Lukášek zo štruktúr SFZ: Obišiel som niekoho, aby som s nimi kšeftoval?

Množstvo futbalových fanúšikov pod Tatrami by chcelo vidieť na vlastné oči Manchester City, Dinamo Záhreb, AC Miláno i VfB Stuttgart.

Množstvo futbalových fanúšikov pod Tatrami by chcelo vidieť na vlastné oči Manchester City, Dinamo Záhreb, AC Miláno i VfB Stuttgart.

Fotogaléria

Aj preto je záujem o zápasy skupinovej fázy Ligy majstrov v Bratislave obrovský, pričom so vstupenkami, ktoré sú oficiálne vypredané, sa už vo veľkom kupčí na internete. Na predaj ich ponúka aj známy právnik z futbalových kruhov Peter Lukášek, ktorý pôsobí aj v štruktúrach Slovenského futbalového zväzu (SFZ).

Prednostné právo na nákup vstupeniek na zápasy Ligy majstrov dal bratislavský Slovan svojim permanentkárom. Problémom je však to, že podľa našich informácií si niektorí nakúpili mnoho permanentiek, čím sa dostali k veľkému počtu vstupeniek a teraz s nimi proste obchodujú. Bežní fanúšikovia sú z toho pohoršení, pričom internetom koluje aj to, že ich na kusy predáva aj Lukášek, ktorý je členom Komory pre riešenie sporov SFZ.

Zväzový hovorca Juraj Čurný však tvrdí, že nejde o zamestnanca SFZ. „Jeho členstvo v komore vyplýva z toho, že si ho v zmysle príslušnej legislatívy SFZ do nej zvolili samotní hráči profesionálneho futbalu,“ vysvetlil.

Oslovili sme aj samotného futbalového právnika. „V čom spočíva kritika? Som zamestnancom SFZ, ktorému niekto vybavil lístky? Som snáď v manažmente ŠK Slovan, že by som niekoho obišiel a vybavil si 100 lístkov, aby som s nimi kšeftoval? Nerozumiem záujmu o moju osobu a tej vytvorenej súvislosti. Len z dôvodu, že nejaký internetový trol si pospája veci, ktoré zjavne spolu nesúvisia, sa teraz prepiera moje meno. Ľudí pravda nezaujíma, lebo im stačia zjednodušené závery niekoho, kto si neoverí informácie,“ uviedol Lukášek.

(ne)Potrestajú ho?

Čurný tiež oznámil, že disciplinárnu právomoc voči ktorémukoľvek členovi SFZ (vrátane volených funkcionárov) má Disciplinárna komisia SFZ, ktorá môže v prípade (podozrenia z) porušenia predpisov SFZ, začať konať na základe podnetu alebo na základe vlastného zistenia. V najnovšej úradnej správe SFZ zo včerajška sa však nespomína, že by bolo voči Lukáškovi začaté disciplinárne konanie.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk