Vedenie Slovana dal Korbačka do rúk mladým odborníkom: Hovoriť budeme len o titule!

Hokejový Slovan Bratislava má nielen nového majiteľa, ale už aj nové vedenie klubu. Spoločnosť JTRE sports & entertainment multimilionára ...
  • Zdroj: TASR

Hokejový Slovan Bratislava má nielen nového majiteľa, ale už aj nové vedenie klubu. Spoločnosť JTRE sports & entertainment multimilionára Petra Korbačku (53), ktorá kúpila 100 % belasých akcií, zverila športové vedenie do rúk mladých odborníkov.

Riaditeľom klubu sa stal Peter Kúdelka (36), ktorý bude zodpovedný aj za mládežnícku organizáciu a výchovu talentov. Generálnym manažérom zodpovedným za A mužstvo je Lukáš Havlíček (36). Ciele majú len tie najvyššie!

FOTOGALÉRIA: Vedenie Slovana dal Korbačka do rúk mladým odborníkom

Kúdelka, ktorý je bývalým trénerom extraligových Michaloviec a aktuálne trénerom slovenskej reprezentácie do 17 rokov, povedal, že v prvom rade potrebujú stabilizovať finančnú situáciu a dobre nastaviť jeho základné piliere ako fungovanie mládeže, komunikácia s fanúšikmi, so sponzormi a s hráčmi. „Chceme, aby HC Slovan vedel osloviť TOP hráčov po celom svete a bavil ľudí predvedenou hrou,“ pripojil s tým, že nateraz zatiaľ žiadne zmeny v kádri neplánujú.

Talenty z NHL

Havlíček, ktorý bol naposledy skautom klubu NHL Pittsburgh Penguins, však priznal, že by rád angažoval najlepších slovenských hráčov, pričom myslí aj na tých, ktorí sa nepresadia do profiligy. „Myslím si, že by sme vedeli osloviť hráčov ako Servác Petrovský či Peter Repčík, ako aj tých, ktorí sa vracajú zo zámoria a nepresadili sa v NHL. Majú už nejaké skúsenosti a potrebujú dostať priestor. Rád by som ich tu niekedy videl, pretože ich považujem za TOP slovenských hráčov,“ uviedol nový generálny manažér klubu.

Na angažovanie posíl sú však potrebné hlavne financie, lenže zatiaľ sa rozpočet nemení, keďže nové vedenie sa najprv chce zorientovať. „Pokiaľ ide o rozpočet a jeho porovnávanie s minulými rokmi, táto téma bude pre nás aktuálna v najbližších týždňoch, pretože si potrebujeme zistiť množstvo dát, s ktorými budeme pracovať,“ vysvetlili.

Realitný magnát patrí medzi najbohatších Slovákov.
Peter Korbačka z JTRE: Finančný žralok loví bratislavské kluby?! Zobraziť článok

Prvé husle

Nič to však nemení na tom, že ambície klubu sú tie najvyššie. „Doma chceme hrať prvé husle a byť najlepší klub, ktorý je dobre zorganizovaný. Ideálne získať titul každý rok a zároveň rozmýšľať nad tým, ako dostať Slovan do súťaží, kde budeme hrať so súpermi medzinárodnej úrovne,“ ozrejmil Havlíček. Toto stručne a jasne doplnil výkonný riaditeľ spoločnosti JTRE Pavel Pelikán: „V Bratislave sa nebudeme baviť o ničom inom ako o titule.“

V minulosti hral Slovan v KHL, pričom aj predchádzajúci majiteľ chcel klub vidieť v silnejšej súťaži, ako je extraliga. Aké plány má nové vedenie? „Budúcnosť Slovana vidíme v extralige a momentálne nevidím žiadny priestor, aby sme sa rozprávali o čomkoľvek inom. Chceme byť dominantní na našej scéne a vyhrávať tituly a byť najlepšou organizáciou na Slovensku,“ dodal Kúdelka.

Peter Kúdelka (36), riaditeľ klubu

-  odchovanec Slovana (4 zápasy za áčko) a bývalý mládežnícky reprezentant

-  hráčsku kariéru ukončil vo veku 21 rokov v prvoligovom tíme HK Ružinov

-  6 rokov bol trénerom a manažérom mládeže v Ružinove

-  bol šéfom mládežníckych súťaží na súťažnom oddelení SZĽH a členom odborných komisií

-  bol hlavným trénerom reprezentácie žien do 18 rokov

-  vo Fínsku pôsobil ako asistent trénera (Peliitat - muži, Lahti Pelicans - tím do 16 rokov)

-  po pozícii asistenta prevzal Michalovce ako najmladší tréner v extralige (4. miesto)

-  aktuálne je trénerom reprezentácie SR do 17 rokov, kde zostáva

Lukáš Havlíček (36), generálny manažér

- bývalý mládežnícky reprezentant Slovenska

- aktuálne pôsobí na hokejových manažérskych postoch pre strednú Európu

- hrával za Ružinov, Opavu, Mladú Boleslav, Orange 20, Vrchlabí, Trutnov, Hradec Králové, Benešov

- po konci kariéry organizoval turnaje či kempy po celom svete

- je minoritným spoluvlastníkom firmy, ktorá sa venuje primárne detskému hokeju do 15 rokov

- zastupoval Martina Fehérváryho až do jeho nástupu do NHL

- v roku 2020 sa stal skautom Třinca a v roku 2022 prestúpil do skautského tímu Pittsburgh Penguins

Belasí veria, že sa na štadión vráti radosť.
Slovan zrušil duel s Košicami: Vieme, čo sa stalo... Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk