Mak sa vrátil ku kauze s Calzonom: Urazil ma! Niečo som už vycítil skôr

Hráč Slovana Bratislava Róbert Mak sa s odstupom času vrátil ku kauze s reprezentačným trénerom Francesom Calzonom. Vysvetlil svoj uhol ...
  • Zdroj: TASR/Martin Baumann

Hráč Slovana Bratislava Róbert Mak sa s odstupom času vrátil ku kauze s reprezentačným trénerom Francesom Calzonom. Vysvetlil svoj uhol pohľadu, netají veľké sklamanie.

FOTOGALÉRIA: Mak posiela Calzonovi odkaz z Austrálie: Vyhrotí sa ich konflikt ešte viac?

Róbert Mak si aktuálne užíva výborné obdobie v Slovane Bratislava, ktorému ako nová posila pomohol k historickému postupu do skupinovej fázy Ligy majstrov. Niekoľko mesiacov predtým ale zažíval ťažké chvíle. Verejne sa obul do reprezentačného trénera Francesca Calzonu a po svojich vyjadreniach v národnom tíme skončil. V podcaste Striedame! na šport.sk sa vrátil k tejto nepríjemnej situácii a objasnil to zo svojho pohľadu.

"Poviem to tak. Ani som to nebral, že by som bol nejaký dôležitý hráč. Alebo že by som sa urazil, že som nehral od začiatku, alebo že som nenastúpil v základnej zostave. Vôbec som to tak nebral. Ale myslím si, že keď odohráš 90 zápasov v reprezentácii, si štvrtý najlepší strelec reprezentácie, tak ten tréner by mal mať nejaký rešpekt k tomu hráčovi. Viete si predstaviť, že by sa to stalo Kucovi alebo niekomu?," pýtal sa rozhorčene Róbert Mak.

Na snímke tréner ŠK Slovan Bratislava Vladimír Weiss st. počas tlačovej konferencie.
Weiss poslal odkaz Calzonovi: Mak ti zachránil kožu! Neurážaj ľudí, ktorí... Zobraziť článok

Calzona ma veľmi urazil

Poslednou kvapkou do jeho pohára trpezlivosti bol priateľský dvojzápas koncom marca, v ktorom nedostal v podstate žiadny priestor. V súboji s Rakúskom sa dostal na ihrisko v 83. minúte ako striedajúci hráč a v Nórsku nehral vôbec. Pritom na zraz musel absolvovať náročné cestovanie, keďže v tom čase hrával v austrálskom Sydney.

"Ale to čo sa stalo v tom priateľskom dvojzápase, že ma vypustil na 5 minút a do Nórska sme išli s takým polomužstvom, keďže tam bolo 6 hráčov zranených, nedal mi ani minútu, si vezmite, že po tom zápase musíte letieť 23 hodín naspäť do Austrálie. Tak myslím, že to by nevydržal žiadny normálny človek. Či je to futbalista alebo nie. To by nevydržal nikto. A nasralo ma to. Jasné, že ma to nasralo," nedával si Mak servítku pred ústa ani s odstupom času.

Podľa Maka stačilo, aby Calzona zdvihol telefón, vysvetlil mu situáciu a jednoducho ho na prípravný dvojzápas koncom marca zbytočne neťahal cez celú zemeguľu, keď mu chcel dopriať pár minút pobytu na ihrisku. "Pred tým dvojzápasom keď vedel, že niečo takéto bude a chce nejak skúšať mladších hráčov, ja by som sa neurazil. Ja chápem, že nie som najmladší. Stačilo mi zavolať, počúvaj Robo, tak neleť 23 hodín, vieš čo chcem tam dať iných hráčov. Ale takto mi to spraviť… Bol som z toho smutný a bol som z toho strašne nasraný. Teraz už to beriem tak inak. Ale v tom momente som bol fakt nasraný a veľmi ma to urazilo.”

Cítil, že na EURO s ním nepočíta

Situácia už bola z jeho pohľadu neúnosná a potreboval to ventilovať aj smerom k verejnosti. Preto sa rozhodol pre verejné vyhlásenie, v ktorom objasnil situáciu. Vedel, že pre neho to bude stopka v národnom tíme pod Calzonom a že príde o účasť na EURO 2024. Podľa vlastných slov však cítil už dlhšie, že na európsky šampionát možno nepôjde tak či onak.

Tréner Weiss počas odvety na Cypre.
Weiss po úspechu na Cypre chválil Takáča: Robo Mak nevedel radosť opísať Zobraziť článok

"Vedel som o tom, že keď to pustím von, na EURO nepôjdem. Keby to nepoviem teraz a prídem na kemp a povie mi zbaľ sa a choď domov, tak neviem čo by som tam urobil. Že by som bol celú prípravu a povedal by mi, tak ty sa nezmestíš do nominácie. Už som to tak cítil predtým. Už mi to tak nahrávalo, že už si to tak nejak pripravuje. Že to príde a vycítil som to, možno som sa mýlil. Ale ako skúsenejší hráč som to vycítil. Že keď to nepríde teraz, tak to príde na tom júnovom zraze. Tak preto som si povedal, že to poviem teraz. Bolo mi to ľúto, ale musel som to spraviť," dodal Róbert Mak, ktorý už túto nepríjemnú tému v sebe uzavrel a plne sa sútredí na výkony v drese Slovana, v ktorom ho čaká atraktívna jeseň proti top európskym súperom v Lige majstrov.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk