NHL otriasla ďalšia tragédia: Zomrel bývalý ochranca († 44) Bondru a Jágra

Ďalšia tragická rana osudu zasiahla NHL! Vo veku 44 rokov zomrel bývalý útočník Washingtonu Capitals Stephen Peat, ktorý mal na starosti ...
  • Zdroj: iStock

Ďalšia tragická rana osudu zasiahla NHL! Vo veku 44 rokov zomrel bývalý útočník Washingtonu Capitals Stephen Peat, ktorý mal na starosti ochranu Petra Bondru či Jaromíra Jágra.

NHL sa poriadne nestihla spamätať z tragického incidentu, pri ktorom zahynul hviezdny útočník Johnny Gaudreau spoločne s bratom Matthewom. Zabil ich opitý šofér pri snahe predbiehať iné vozidlá. Tragédia to bola o to väčšia, že obaja so svojimi manželkami očakávali narodenie potomkov. Johnny tretieho, Matthew prvého.

Teraz prichádza zo zámoria šokujúca správa o smrti bývalého útočníka Washingtonu Capitals Stephena Peata, ktorý zomrel vo veku 44 rokov na následky nehody, ktorú utrpel pred dvoma týždňami. Informuje o tom organizácia zastrešujúca veteránov profiligy NHL Alumni. Nešpecifikovali však, o akú nehodu konkrétne išlo.

Jaromír Jágr.
Jágr prehovoril po tragickej smrti Gaudreaua († 31): Dojemný odkaz Zobraziť článok

Peat aj po svojej smrti pomôže viacerým ľuďom a zachráni životy. "Po tejto tragickej nehode Stephen prispeje k záchrane mnohých životov prostredníctvom darcovstva orgánov. Vyjadrujeme úprimnú sústrasť Stephenovej rodine, priateľom a bývalým spoluhráčom v tomto ťažkom období," píše NHL Alumni v oficiálnom vyhlásení.

Stephen Peat bol draftovaný v roku 1998 v druhom kole tímom Anaheim Ducks. NHL okúsil až po výmene do Washingtonu Capitals, kde bol ochrancom Petra Bondru či Jaromíra Jágra. Bol známy svojou tvrdosťou, neváhal sa pobiť, keď to jeho tím potreboval. Počas štyroch rokov v drese Capitals odohral Peat 130 zápasov, nazbieral v nich desať bodov, ale až 234 trestných minút.

 

 

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk