Bronzový z OH Matej Beňuš pokračuje v sezóne: Čaká ho slovenský súboj vo Svetovom pohári

Svetový pohár vo vodnom slalome ide do finále. Počas tohto a nasledujúceho víkendu čakajú na pretekárov posledné dve kolá. A hoci Slovensko ...
  • Zdroj: dom

Svetový pohár vo vodnom slalome ide do finále. Počas tohto a nasledujúceho víkendu čakajú na pretekárov posledné dve kolá. A hoci Slovensko vysiela z rôznych dôvodov (jedným z nich je aj vojna v hnutí) skromnejšiu výpravu, hlavne v kategórii C1 mužov sa máme na čo tešiť.

Že mu však pretekárska pauza neuškodila, ukázal na majstrovstvách Slovenska, ktoré ovládol. Konkurenciu mal pritom špičkovú, veď druhý skončil Michal Martikán (45), ktorému v hodnotení SP patrí aktuálne 11. priečka. A Mirgorodský, s ktorým Beňuš zvedie súboj o víťazstvo vo SP, bol po penalizácii šiesty.

Jediný slovenský medailista z OH 2024 Matej Beňuš.
Beňuš dostal v Paríži najviac hlasov vo voľbách do komisie športovcov Zobraziť článok

Záver kanoistického programu štartuje dnes v rámci 4. kola SP v talianskom meste Ivrea kvalifikačnými jazdami, semifinále a finále sú naplánované na sobotu. O týždeň celý seriál vyvrcholí v známom španielskom stredisku La Seu d´ Urgell. „Nemal som síce dostatok času na prípravu ako normálne, ale aj napriek tomu sú moje ambície tie najväčšie a chcem SP vyhrať,“ povedal jasne rodák z Bratislavy.

Poradie SP v C1

1. BEŇUŠ (SR) 141 b

2. MIRGORODSKÝ (SR) 130 b

3. Hočevar (Slovin.) 128 b

11. MARTIKÁN (SR) 84 b

Prečo iní olympionici skončili sezónu?

Eliška Mintálová - po útokoch na svoju osobu sa cíti mentálne unavená

Zuzana Paňková - učí sa na odložené maturity, ktoré v máji vynechala

Jakub Grigar - po problémoch s ramenom v pondelok podstúpil operáciu

Späť
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk