Kontroverzná boxerka to nevydržala: V slzách sa obula do miliardára i prezidentského kandidáta USA

Začiatkom augusta bolo jednou najhorúcejšou športových tém pôsobenie boxerky Imane Khelifovej (25) na olympijských hrách. Alžírčanka ...
  • Zdroj: Northfoto

Začiatkom augusta bolo jednou najhorúcejšou športových tém pôsobenie boxerky Imane Khelifovej (25) na olympijských hrách. Alžírčanka si z Paríža odniesla zlato, no počas celého turnaja musela čeliť kritike zo všetkých strán. Mnohí totiž boli proti jej štartu medzi ženami. K jej najväčším neprajníkov patril aj miliardár Elon Musk či Donald Trump. Teraz im teda poslala ostrý odkaz ona!

FOTOGALÉRIA: Imane Khelifová

Kontroverziu pod piatimi kruhmi vyvolalo najmä to, že kvôli nesplneniu pohlavných testov bola pred rokom rodáčka z Tiaretu vylúčená z majstrovstiev sveta IBA. Medzinárodný olympijský výbor (MOV) však pochybné výsledky neuznal. Z biologického hľadiska je predsa žena ako každá iná.

Samozrejme, po zverejnení týchto informácií sa verejnosť rozdelila na dva tábory, pričom oveľa hlučnejší bol ten nenávistný. Pravidelnou aktivitou mu navyše pomáhal jeden z najbohatších mužov planéty a majiteľ sociálnej siete X Elon Musk, čo neušlo ani pozornosti 25-ročnej boxerky.

Imane Khelifová je počas ostatných týždňov azda najskloňovanejším menom boxerskej scény.
Alžírčanka s mužskými hormónmi šokuje: Z jej premeny vám padne sánka! Zobraziť článok

„Elon Musk bol jedným z prvých, kto ma počas tejto kampane napadol. On zdieľal to video (pozn. red. výhra nad Taliankou Angelou Carini za 46 sekúnd) a rozšíril celý ten rozruch,“ povedala Khelifová otvorene v rozhovore pre francúzsku televíziu CLIQUE a ďalej s plačom svetoznámeho miliardára priamo oslovila: „Nenávidíš ma, no vôbec ma nepoznáš. Neviem, prečo si na mňa roztočil tento útok. Bol si ku mne krutý, bol si krutý ku mne i mojej rodine, mojej matke. Práve v tú dobu chodila moja mama každý deň do nemocnice.“

Talentovaná bojovníčka dodnes nerozumie nenávistnému správaniu ľudí. Nuž, z najhoršie je vonku. Zakladateľ automobilky Tesla pritom nebol jediným silným mužom, ktorý Imane tvrdo osočoval. Pridal sa k nemu napríklad aj aktuálny kandidát na prezidentské kreslo Spojených štátov amerických.

„Elon Musk, Donald Trump, ak mám byť úprimná, táto vec ma nesmierne zasiahla. Veľmi ma to bolelo. Ani neviem opísať tú úzkosť, ktorú som si prežila. Mala som veľký strach, ale, vďakabohu, som to aj zásluhou môjho psychiatra zvládla,“ prezradila Khelifová na záver.

Alžírska boxerka Imane Khelifová
Vulgárnym fanúšikom neplánuje odpustiť: Alžírska boxerka sa chce súdiť! Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk