Repre má nový stred obrany! Hamšík o podobnosti so Škrtelom a Ďuricom: Vzniká klon stopérskej ikony?

Najlepšia stopérska dvojica v slovenskej histórii? Bez pochýb Škrtel s Ďuricom! V ich najlepších časoch dokázali prevýšiť všetky najlepšie ...
  • Zdroj: TASR

Najlepšia stopérska dvojica v slovenskej histórii? Bez pochýb Škrtel s Ďuricom! V ich najlepších časoch dokázali prevýšiť všetky najlepšie ofenzívy sveta. Priviesť k víťazstvám nás dokázali nad Francúzskom, Talianskom, Španielskom, Nemeckom atď.

Rovnať sa im v tých časoch mohli hádam len máloktoré svetové stopérske dvojice. „Škrtel s Ďuricom boli skutočne ikonickí,“ vyhlásil Marek Hamšík (37), ktorý to videl na ihrisku z prvého radu.

FOTOGALÉRIA: Nová stopérska dvojica slovenskej futbalovej reprezentácie

Rozohrávka

Aktuálne je Calzonov asistent pri národnom tíme, preto nás zaujímalo, či nasadením Oberta do základu chcú vytvoriť ďalší skvostný pár praváka s ľavákom. „Nie je to o tom, aby sme niekoho napodobňovali. Obert dostal v posledných zápasoch prednosť, pretože sme stáli proti súperom, ktorí hrajú zo zabezpečenej obrany a Adam má skutočne kvalitnú rozohrávku. Vie vyniesť loptu a rozdávať prienikové prihrávky,“ vysvetlil.

A hoci hráč talianskeho Cagliari Calcio výkonmi zaujal, Hamšík teraz nechce tvrdiť, že by už Vavro stratil miesto v zostave. „Každý súper je iný a základná jedenástka sa preto skladá vždy až tesne pred zápasom. Všetko je nateraz otvorené,“ uviedol k ďalším reprezentačným plánom so zložením obrany.

Väčší prínos

Škrtel v tom ešte nechce hľadať to, že by mali s Ďuricom nasledovníkov. „Jednoducho sú spolu v reprezentačnom tíme, v ktorom by mali dostať šancu vždy tí s najlepšou formou. Tréner Calzona očividne vyhodnotil, že Obert môže mať pre mužstvo aktuálne väčší prínos ako Vavro, a preto sa rozhodol takto. Myslím si, že dvojica Škriniar, Obert fungovala na ihrisku v oboch zápasoch veľmi dobre,“ uviedol legendárny stopér.

Podľa jeho slov je Škriniar zvyknutý hrávať zľava, avšak dokázal sa výborne prispôsobiť aj na pravej strane. „Rovnako Obert podal naľavo ako ľavák slušné výkony. V oboch zápasoch nedostali žiadny gól, čo je vždy tá najlepšia vizitka pre obranu. Teraz je však ešte zavčasu tvrdiť, že Vavro prišiel o miesto v základnej zostave,“ dodal.

Na snímke tréner slovenskej futbalovej reprezentácie Francesco Calzona.
Tréner Calzona bol spokojný, vrásky mal len z jednej veci: Hancko pomenoval, čo treba zlepšiť Zobraziť článok

Čo má za sebou duo Škrtel - Ďurica?

Obaja začínali v národnom tíme v roku 2004, pričom spoločnú hviezdnu premiéru mali 1. marca 2006, keď sme na parížskom Stade de France zdolali Francúzov 2:1. Odvtedy, ako ich Dušan Galis (74) spojil, ich služby využíval aj každý ďalší reprezentačný tréner až do konca ich kariér. Naposledy spolu nastúpili 14. novembra 2017 v Trnave pri víťazstve nad Nórskom (1:0), keď sa Ďurica lúčil s národným tímom.

Bývalý český futbalový reprezentant Milan Baroš.
Česká futbalová legenda dlho neotáľala: Nový vzťah krátko po rozpade manželstva! Zobraziť článok

Martin Škrtel - Milan Škriniar

Čo ich spája?

- stali sa z nich kapitáni

- presadili sa vo veľkokluboch

- dominantnosť v súbojoch

V čom sú rozdielni?

- Škriniar je istejší na lopte

- Škrtel súperov ničil silou

- Škriniar hrá viac pozične

Ján Ďurica - Adam Obert

Čo ich spája?

- dominantná ľavá noha

- neboja sa vyviesť loptu

- predskakovanie súperov

V čom sú rozdielni?

- Ďurica bol tvrdší v súbojoch

- Obert má lepšie prihrávky

- Ďurica hral emotívnejšie

Ján Kozák počas tlačovky.
Ján Kozák st. neprijal pozvanie na zápas repre v Košiciach: Dozvuky konfliktu s Calzonom?! Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk