Slovenka Büdiová pomáha Maďarom s MS: Šatan ponuku odmietol

Urobili naši organizátori osudovú chybu? Známa slovenská hokejová funkcionárka Aneta Büdiová, ktorá stála v prvej línii v neúspešnom ...
  • Zdroj: TASR

Urobili naši organizátori osudovú chybu? Známa slovenská hokejová funkcionárka Aneta Büdiová, ktorá stála v prvej línii v neúspešnom boji o extraligu so súčasným vedením Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH), teraz pomáha Maďarom. Tvrdí, že Miroslav Šatan a spol. spojenie slovenskej a maďarskej kandidatúry odmietli, preto si našli možno víťazný tromf v českom Brne.

FOTOGALÉRIA: Slovenka Büdiová pomáha Maďarom s MS

Zväzový šéf Šatan oznámil kandidatúru Slovenska na MS 2029 1. septembra krátko po úspešnej olympijskej kvalifikácii v Bratislave, keďže vtedy bola uzávierka prihlášok. Dva dni nato jeho pravá ruka Miroslav Lažo a minister cestovného ruchu a športu Dušan Keketi ml. informovali o podrobnostiach. „Prioritou je to usporiadať v Bratislave a Košiciach, pričom v hre je aj výstavba novej haly. Je tu však aj záujem o spájanie síl, pričom si možno prenajmeme novú arénu v Budapešti,“ zaznelo vtedy na tlačovke. Lenže medzitým sa maďarská strana so svojou viac ako 17-tisícovou halou dohodla na spolupráci s českým Brnom. Tam v roku 2026 vyrastie nová 13-tisícová aréna.

V zákulisí sa hovorilo aj o možnej spolupráci Bratislavy s Brnom, ale tá teraz asi padla. Rokovaní medzi Maďarskom a Českom sa zúčastnila aj Büdiová, bývalá šéfka slovenskej extraligy, až kým ju neprevzal SZĽH. „Prezidentka maďarského zväzu Zsuzsanna Kolbenheyerová už počas olympijskej kvalifikácie v Bratislave oslovila pána prezidenta Šatana o možnosti spoluorganizácie. Dostala informáciu, že Slovensko má v záujme organizovať MS samostatne,“ uviedla pre Rádio Slovensko. Büdiová tvrdí, že je pravdepodobné, že kombinácia Maďarska s Českom bude veľmi zaujímavá pre ostatných členov IIHF aj vzhľadom na kapacity štadiónov. „Mohla by tak byť rekordná návštevnosť a predpokladám, že na základe informácií, ktoré máme, to bude veľmi pozitívne,“ doplnila poradkyňa pre maďarskú kandidatúru a organizáciu MS 2029.

Kandidáti na MS 2029

- Slovensko

- Maďarsko

- Veľká Británia

Pozn.: IIHF pripúšťa aj možné spájanie kandidátov s ďalšími krajinami. Organizátora určia v máji počas MS 2025.

Vedenie klubu učinilo rázny krok.
Rázny krok Michaloviec pred štartom novej sezóny: Tím opúšťajú dvaja Slováci! Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk