Petra Vlhová sa môže dočkať zásadnej zmeny: Rázny odkaz Zuzulovej

Zmení sa kalendár Svetového pohára v lyžovaní? Opäť sa otvorila veľmi rozdeľujúca téma, ktorá vyvoláva v hnutí rozpačité reakcie. Na ...

Zmení sa kalendár Svetového pohára v lyžovaní? Opäť sa otvorila veľmi rozdeľujúca téma, ktorá vyvoláva v hnutí rozpačité reakcie. Na stole je zmena programu, ktorá by sa dotkla aj našej reprezentantky Petry Vlhovej (29).

Fotogaléria

Medzinárodná lyžiarska federácia ale teraz chystá oveľa razantnejšie zmeny. Ak by sa prijali, tak našinci by preteky Svetového pohára sledovali počas letných mesiacov. Funkcionári totiž podporujú organizovať preteky v Južnej Ameriky. Petra Vlhová a ďalší lyžiari mávajú práve letné sústredenia na južnej pologuli, no preteky Svetového pohára sa tam ešte nikdy nekonali. Informácie priniesol švajčiarsky denník Blick.

{{ poll.title }}

{{ question.text }}
  • {{ displayedQuestions > 1 ? 'Stránka' : 'Otázka' }} {{ currentPage }}/{{ totalPages }}
{{ question.text }}
{{ answer.text }}
{{ displayPercent ? Number(answer.percent).toFixed(2) + '%' : answer.votes }}
Hlasovalo: {{ poll.votes }}
Vyhodnotenie
Úspešnosť
{{ succeeded.percent }}%
Počet správnych odpovedí
{{ succeeded.count }}/{{ questions.length }}
Ďakujeme za vyplnenie dotazníka.

„Voláme to Svetový pohár, preto by sme mali súťažiť aj čo najviac po svete. Iba tak môže náš šport rásť. V posledných týždňoch som navštívil viacero stredísk v Južnej Amerike a niektoré z nich majú potenciál na preteky Svetového pohára,“ prezradil pre Blick šéf švajčiarskeho zväzu Urs Lehmann.

„Väčšina tímov trénuje v Argentíne a v Čile v tomto ročnom období. Určite by preto dávalo zmysel, keby sa v tomto regióne konali aj preteky Svetového pohára,“ doplnil bývalý lyžiar Felix Neureuther.

Späť Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk