Petra Vlhová sa môže dočkať zásadnej zmeny: Rázny odkaz Zuzulovej

Zmení sa kalendár Svetového pohára v lyžovaní? Opäť sa otvorila veľmi rozdeľujúca téma, ktorá vyvoláva v hnutí rozpačité reakcie. Na ...

Zmení sa kalendár Svetového pohára v lyžovaní? Opäť sa otvorila veľmi rozdeľujúca téma, ktorá vyvoláva v hnutí rozpačité reakcie. Na stole je zmena programu, ktorá by sa dotkla aj našej reprezentantky Petry Vlhovej (29).

Fotogaléria

Nová lyžiarska sezóna tento rok odštartuje v októbri v rakúskom stredisku Sölden. Ako tradične nasleduje kratšia prestávka a ročník Svetového pohára vyvrcholí v marci. Toto zabehnuté rozloženie sezóny sa má ale zmeniť. Na stole je opäť zmena kalendára, pretekať by sa podľa noviniek malo počas našich letných mesiacov.

Dôvodom sú zlé podmienky na tunajších zjazdovkách, ktoré sú spôsobené nedostatkom snehu. Organizátorov klimatické zmeny trápia už posledné roky, buď sa súťaže musia presúvať na iný termín alebo ich rovno rušia. Fanúšikovia si už aj zvykli, že snehová pokrývka je v lepšom prípade aspoň na zjazdovke, pretože okolie sa zelená ako na jar.

Radikálny zásah do programu

Tému zmeny kalendára Svetového pohára otvorili kompetentní ešte pred viac ako dvoma rokmi. Vtedy sa uvažovalo o posunutí začiatku sezóny – mesiac október by sa úplne škrtol. Začínalo by sa o pár týždňov neskôr. No v hre je aj oveľa radikálnejší krok...

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk