Skvelá správa pre slovenských fanúšikov F1: Veľká cena kúsok od našich hraníc?

Slovenskí fanúšikovia motoršportu už tradične najviac navštevujú tie Veľké ceny F1, ktoré sú pre nich najbližšie - na maďarskom Hungaroringu ...
  • Zdroj: autodrombrno.cz

Slovenskí fanúšikovia motoršportu už tradične najviac navštevujú tie Veľké ceny F1, ktoré sú pre nich najbližšie - na maďarskom Hungaroringu a rakúskom Red Bull Ringu.

Budúcnosť by však slovenským priaznivcom tejto disciplíny mohla priniesť ešte bližšiu možnosť, a to dokonca v Českej Republike, konkrétne v meste Brno.

O týchto plánoch nedávno prehovoril Jan Šťovíček, prezident Autoklubu Českej Republiky. Ten síce vie, že jeho predstava sa pravdepodobne v blízkom čase ešte neuskutoční, no dodáva, že dlhodobo ide o reálny cieľ.

„Raz Formula 1 v Brne určite bude. Nebude to samozrejme jednoduché, ale je to okruh, ktorý ma parametre na to, aby tam mohla jazdiť Formula 1. Napokon, bol tak aj projektovaný a vybudovaný,” vyjadril sa na tlačovej konferencii Stredoeurópskej rely k možnosti usporiadania Veľkej ceny F1 na Masarykovom okruhu.

Šťovíček si však taktiež uvedomuje, že uskutočniť tento plán bude náročnejšie ako u našich ostatých susedov. „Nejde o niečo, čo by sa mohlo zaplatiť z verejného rozpočtu, ako napríklad v Maďarsku, kde promotérsky poplatok uhrádza tamojšia vláda. U nás to nemôžeme očakávať. Nie je to tak, že prídeme s F1 a budeme chcieť stovky miliónov zo štátneho rozpočtu,” vysvetlil.

Futbalista Hamdi Lubad zahynul pri bombardovaní Gazy spoločne s rodinou.
Hrozné zistenie: Pri bombardovaní zahynul futbalista, jeho manželka a ich štyri deti Zobraziť článok

Brnenský okruh má však všetku potrebnú infraštruktúru. V jeho blízkosti sa nachádzajú hotely a jeho vzdialenosť od viedenského letiska je len približne 150 km.

„Pri súčasnom boome Formuly 1, ktorý prináša vypredané okruhy a pri cenách vstupeniek, všetci organizátori F1 zarábajú. Pokiaľ by sa našla investorská spoločnosť, ktorá by bolo ochotná investovať do nevyhnutných úprav okruhu, tak verím, že by bolo možné na veľkej cene dlhodobo zarábať,” uvedomuje si potenciál celého plánu.

Na adresu promotérskeho poplatku, ktorý by sa pohyboval približne vo výške 45 miliónov eur napokon dodal: „Investori by na tom vo finále zarobili.”

Eliška Mintálová po LOH v Paríži
Olympionička Mintálová čelí extrémne nechutnému incidentu: Kto „naš*al“ do mojej posvätnej lode?! Zobraziť článok

Ján Kozák počas tlačovky.
Ján Kozák st. neprijal pozvanie na zápas repre v Košiciach: Dozvuky konfliktu s Calzonom?! Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk