Obrovský trest pre Hradec Králové: Dopingový škandál ich vyšiel poriadne draho

Hokejový klub Hradec Králové dostal od disciplinárnej komisie českej extraligy pokutu vo výške dva milióny českých korún (približne 80.000 ...
  • Zdroj: TASR - Jaroslav Novák

Hokejový klub Hradec Králové dostal od disciplinárnej komisie českej extraligy pokutu vo výške dva milióny českých korún (približne 80.000 eur).

Trest obdržal za doping troch hráčov v semifinále play off v sezóne 2022/2023. Komisia okrem pokuty spätne skontumovala štvrtý zápas daného semifinále na 5:0 v prospech Vítkovíc.
 

Hradec Králové postúpil v ročníku 2022/2023 do finále, kde nestačil na Třinec (2:4 na zápasy). Predtým vyradil Vítkovice v semifinálovej sérii (4:3) a práve počas nej odhalila dopingová kontrola zakázané látky u Kevina Klímu, Martina Štohanzla a Graema McCormacka. Do tela sa im dostali z výživového doplnku a všetci traja obdržali desaťmesačný trest, ktorý trval do 9. februára 2024. Výška pokuty, ktorú má klub uhradiť do 30. apríla 2025, ho zaskočila. "Klub očakával kontumáciu predmetného zápasu a s týmto trestom je oboznámený. Uloženú peňažnú pokutu však klub považuje za úplne neprimeranú, a to s ohľadom na neexistenciu akéhokoľvek zavinenia na strane klubu," citovali z vyhlásenia Hradca Králové české médiá.
 

Minuloročný finalista však zároveň oznámil, že sa odvolávať nebude, keďže nechce zaťažovať v ďalšej sezóne priebeh súťaže. Kauza trvá viac ako rok a ešte stále nie je vyriešený spor medzi hráčmi a antidopingovým výborom. Trest sa navyše zdá primalý Vítkoviciam, ktoré chcú podniknúť kroky na jeho sprísnenie. V tíme pôsobili počas play off 2022/23 traja Slováci, pričom Rastislav Dej strelil v predmetnom semifinále oba góly a zariadil pôvodnú výhru 2:1.

Odporúčame z TIVI.sk