Olympionička Mintálová čelí extrémne nechutnému incidentu: Kto „naš*al“ do mojej posvätnej lode?!

Praktiky, ktoré nemajú obdobu! Úspešná kajakárka Eliška Mintálová (25), ktorá predčasne ukončila túto sezónu, sa stala terčom mimoriadne ...

Praktiky, ktoré nemajú obdobu! Úspešná kajakárka Eliška Mintálová (25), ktorá predčasne ukončila túto sezónu, sa stala terčom mimoriadne bizarného útoku.

Fotogaléria

Navyše si to odniesla posvätná olympijská loď, v ktorej Mintálová pretekala na nedávnych OH v Paríži. Kajakárka za tým vidí pokračujúcu vojnu v hnutí, keďže do hangáru mali prístup len ľudia z vodnoslalomárskeho prostredia.

Na svojom profile na sociálnej sieti Instagram odhalila Mintálová nechutný incident, ktorý sa odohral po jej príchode do tréningového areálu v Čunove. „Aj keď som ukončila sezónu, stále mám chuť trénovať na vode. Dnes som prišla do Čunova a skoro sa povracala,“ vyjadrila sa na úvod, pričom jasne naznačila, že ju niečo znechutilo.

Ďalšie detaily však odhalili, že celá situácia bola oveľa horšia, než by sa mohlo zdať. „Niekto mi ,naš*al‘ do lode. Vedela som, že to, čo sa u nás vo zväze deje, je hlboko za čiarou, ale toto je strašne detinské. Fakt grc,“ dodala rozhorčená Mintálová.

Nový Čas sa preto vybral priamo do Čunova za tímom Mintálovej, keďže samotná Eliška sa bude v areáli nachádzať najbližšie až v pondelok. Loď bola zamknutá v hangári, do ktorého má prístup len pár pretekárov a ich trénerov. Napriek tomu, že v areáli vodného diela sú všade kamery, práve na hangár žiadny záber nemieri. „Nedá sa to teda riešiť, aj keď by som rada. Kamery sú všade naokolo, no smerom na hangár nie sú,“ povzdychla si pre náš denník samotná Eliška, ktorá nás šokovala najmä tým, že ide o olympijskú loď, ktorá by mala byť pre všetkých doslova posvätná.

„Bol to šok, keď som ráno prišla na tréning a zbadala som, a hlavne cítila, čo sa v noci stalo... Najbližšie dni sa bude loď dezinfikovať strojom, aby sa aspoň ako-tak dala zachrániť, aj keď je aj dosť preliačená a obúchaná, ale tieto poškodenia dokázať neviem. Je však možné, že ju niekto zobral na vodu a zámerne poškodil, ale opäť na to nemám dôkazy,“ dodala so smutným hlasom Mintálová, ktorá práve po návrate z Paríža vedie vojnu s tímovým lídrom slovenských vodákov na OH Martinom Stanovským ml. Ako sama priznala, samotná loď týchto kvalít by ju vyšla približne na 2 000 eur, no fakt, že ide o olympijský kajak, robí z tejto lode kúsok s nevyčísliteľnou hodnotou.

Ján Kozák počas tlačovky.
Ján Kozák st. neprijal pozvanie na zápas repre v Košiciach: Dozvuky konfliktu s Calzonom?! Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk