Ján Kozák st. neprijal pozvanie na zápas repre v Košiciach: Dozvuky konfliktu s Calzonom?!

Slovenská futbalová reprezentácia sa po 26 rokoch vrátila do Košíc, na čo sa tešil celý východ krajiny, pričom nie každý sa pre veľký ...

Slovenská futbalová reprezentácia sa po 26 rokoch vrátila do Košíc, na čo sa tešil celý východ krajiny, pričom nie každý sa pre veľký záujem dostal na štadión. Ten, ktorý by si zaslúžil na zápase s Azerbajdžanom najčestnejšie miesto, však chýbal.

Fotogaléria

Talian ho totiž po návrate z ME označil za jedného z kritikov, ktorí podľa neho majú chcieť zle slovenskému futbalu. „Čo ma však zamrzelo, boli slová trénera Jána Kozáka, ktorý sa vyjadruje, ako by bol v bare,“ uviedol vtedy Calzona. Kozák pri príležitosti 70. narodenín poskytol v apríli rozhovor pre rozhlasovú reláciu STVR Nočná pyramída, kde pritom nič zlé na Calzonu nepovedal, uviedol však, že súčasnú kostru reprezentácie zložil už on.

Ďalšia verzia, ktorá prenikla zo zákulisia, hovorí, že trochu zanevrel na futbal po tom, ako jeho syna odvolali na konci minulej sezóny z trénerskej funkcie v FC Košice pre neuspokojivé výsledky. V každom prípade je však veľkou škodou, že najlepší futbalista Československa roku 1981 nebol osobne ako vzácny hosť pri návrate Košíc na reprezentačnú mapu.

Kritici podľa Taliana

Calzona si hneď po návrate z ME 2024 začal vybavovať účty, keďže podľa neho je na Slovensku asi 10 ľudí, ktorí nechcú dobre slovenskej futbalovej reprezentácii. Za ich prezidenta označil Ladislava Borbélyho, ďalej menoval Róberta Vitteka, Jána Muchu i Jána Kozáka, pričom sa nepriamo dotkol aj Weissovcov. Všetci, okrem Kozáka, ktorý odvtedy verejne neprehovoril, sa od Calzonových názorov dištancovali, pričom ich urazilo, že by mali chcieť zle nášmu futbalu.

{{ poll.title }}

{{ question.text }}
  • {{ displayedQuestions > 1 ? 'Stránka' : 'Otázka' }} {{ currentPage }}/{{ totalPages }}
{{ question.text }}
{{ answer.text }}
{{ displayPercent ? Number(answer.percent).toFixed(2) + '%' : answer.votes }}
Hlasovalo: {{ poll.votes }}
Vyhodnotenie
Úspešnosť
{{ succeeded.percent }}%
Počet správnych odpovedí
{{ succeeded.count }}/{{ questions.length }}
Ďakujeme za vyplnenie dotazníka.

FK Ústí nad Labem má v srdci.
Futbalisti sa pri nej riadne zapotia: Netradičné rozhovory českej Pamely majú veľký úspech! Zobraziť článok

Portugalský futbalista Cristiano Ronaldo.
Ronaldo sa zastal kritizovanej hviezdy Realu: TOTO sú moji nasledovníci! Zobraziť článok

Český futbalista Václav Černý (v strede).
Český futbalista sa po zápase s Ukrajinou pustil do fanúšikov: Strašné! Toto sa už nemôže stať Zobraziť článok

Späť
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk