Ján Kozák st. neprijal pozvanie na zápas repre v Košiciach: Dozvuky konfliktu s Calzonom?!

Slovenská futbalová reprezentácia sa po 26 rokoch vrátila do Košíc, na čo sa tešil celý východ krajiny, pričom nie každý sa pre veľký ...

Slovenská futbalová reprezentácia sa po 26 rokoch vrátila do Košíc, na čo sa tešil celý východ krajiny, pričom nie každý sa pre veľký záujem dostal na štadión. Ten, ktorý by si zaslúžil na zápase s Azerbajdžanom najčestnejšie miesto, však chýbal.

Fotogaléria

Člen Siene slávy slovenského futbalu a košická ikona Ján Kozák st. (70) totiž neprijal pozvanie. Čo je za tým?

Metropola východu sa dočkala reprezentačného futbalu po viac ako štvrťstoročí, pričom jej priklepli zápas pri prvej príležitosti po dobudovaní Košickej futbalovej arény (KFA). Bola to veľká slávnosť, aj preto sa vo VIP priestoroch objavili viaceré osobnosti spojené s druhým najväčším slovenským mestom či východom krajiny. V spoločnosti bývalého prezidenta a košického rodáka Rudolfa Schustera (90) a ďalších sa však prekvapujúco neobjavil bývalý reprezentačný tréner Kozák st., hoci pozvaný bol.

Podľa vlastného protokolu totiž Slovenský futbalový zväz pozýva všetkých bývalých trénerov reprezentačného A-mužstva na zápasy národného tímu. „Podľa mojich informácií Ján Kozák st. nenavštevuje zápasy reprezentácie ani samotného klubu FC Košice. To môže byť dôvod jeho absencie, avšak na 100 % vám neviem potvrdiť, prečo pozvánku odmietol,“ uviedol tlačový hovorca SFZ Juraj Čurný.

Oslovili sme aj legendu slovenského futbalu, ale na naše výzvy o reakciu neodpovedala. Vynorili sa tak viaceré špekulácie, čo za tým môže byť. Najčastejšie sa spomína verzia, že je za tým tichá vojna medzi ním a súčasným reprezentačným trénerom Francescom Calzonom (55).

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk