Tenisová legenda otvorene prehovorila: Djokovič? To je jeho koniec

Tenisová komunita to nezažila viac ako 21 rokov, no už na to dozrel čas. Bývalý slávny tenista a v súčasnosti expert John McEnroe prehovoril, ...

Tenisová komunita to nezažila viac ako 21 rokov, no už na to dozrel čas. Bývalý slávny tenista a v súčasnosti expert John McEnroe prehovoril, že jedna éra sa definitívne končí.

Fotogaléria

Prvýkrát od roku 2003 nevyhral v sezóne grandslamový titul ani jeden z hráčov tzv. veľkej trojky - Roger Federer, Rafael Nadal a Novak Djokovič. Do popredia sa derie nová generácia hráčov.

Švajčiar Federer dal tenisu zbohom pred dvoma rokmi a užíva si zaslúžený dôchodok. Španiel Rafael Nadal má dlhodobé zdravotné problémy, prepadol sa v rebríčku ATP a jeho návrat na kurty je už viac ako otázny. A tento kalendárny rok do zbierky grandslamových trofejí nepridá ďalší pohár ani Novak Djokovič.

Vek ťa raz doženie

Srb cez leto získal vysnívané zlato na olympiáde v Paríži a tak skompletizoval svoju zbierku úspechov, no na okruhu ATP nezískal tento rok ani jeden titul. Na nedávno skončenom US Open nečakane vypadol v treťom kole s Austrálčanom Popyrinom.

„Je ťažké povedať, čo od neho v budúcom roku vôbec môžeme očakávať. Predovšetkým musím zdôrazniť, že takého hráča nikdy nechcete odpisovať. Teraz je to ale prvýkrát, kedy si skutočne môžete položiť otázku, či dni jeho triumfov na grandslamoch nie sú nadobro preč,“ zamyslel sa McEnroe pre televíziu Eurosport.

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk