Púchov mohli vidieť v celom Nemecku, ale útok na Dvojičky všetko zmenil...

Deň 11. september 2001 je pamätný nielen pre USA, ale aj pre Púchov, pričom udalosti zo zámoria priamo negatívne ovplyvnili aj udalosti ...

Deň 11. september 2001 je pamätný nielen pre USA, ale aj pre Púchov, pričom udalosti zo zámoria priamo negatívne ovplyvnili aj udalosti na Považí.

Fotogaléria

A o čosi vyše dva týždne neskôr sa v Púchove od 18.00 h odohral najslávnejší zápas v tamojšej histórii. V rohoch štadióna totiž umelé žeriavy zdvihli prenosné nosiče umelého osvetlenia, čo bola podmienka na televízny prenos z Nemecka.

Umenie púchovských futbalistov však nakoniec Nemci nevideli, keďže 11. septembra 2001 sa stala aj iná vec, ktorá zaujala svet, a to nálet lietadiel na newyorské dvojičky... Na nemeckej televízii teda nedávali futbal z Púchova, ale drámu z New Yorku. Zápas pred návštevou 5 476 divákov sa skončil 0:0. V odvete dostali Púchovčania od Freiburgu postupový gól na 2:1 až v 88. minúte.

O rok neskôr už Matador v rovnakej fáze Pohára UEFA privítal Girondins Bordeaux (1:4) v Žiline, keďže aj Francúzi chceli vysielať prenos večer a v Púchove už druhýkrát umelé osvetlenie na jeden zápas neinštalovali. V roku 2003 z rovnakého dôvodu i pre veľký záujem hostili FC Barcelona v Trnave (1:1), pričom v Katalánsku prišla ich labutia pieseň v pohárovej Európe, ale to je už iný príbeh...

FK Ústí nad Labem má v srdci.
Futbalisti sa pri nej riadne zapotia: Netradičné rozhovory českej Pamely majú veľký úspech! Zobraziť článok

Belasí veria, že sa na štadión vráti radosť.
Korbačka získal už všetky akcie Slovana, osobnosti sú nadšené: Nech klub vráti do Ligy majstrov! Zobraziť článok

Späť
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk