Púchov mohli vidieť v celom Nemecku, ale útok na Dvojičky všetko zmenil...

Deň 11. september 2001 je pamätný nielen pre USA, ale aj pre Púchov, pričom udalosti zo zámoria priamo negatívne ovplyvnili aj udalosti ...

Deň 11. september 2001 je pamätný nielen pre USA, ale aj pre Púchov, pričom udalosti zo zámoria priamo negatívne ovplyvnili aj udalosti na Považí.

Fotogaléria

Kvôli požiadavke nemeckej televízie inštalovali na tamojší štadión dočasné umelé osvetlenie. V ten deň teda celé Nemecko mohlo obdivovať umenie púchovských futbalistov v televíznom prenose, lenže to sa nakoniec nestalo, keďže v TV sa premietali zábery z New Yorku...

Keď vtedajší Matador Púchov vo svojej prvej sezóne v pohárovej Európe prešiel cez maltskú Sliemu Wanderers (3:0 doma, 1:2 vonku), tak mu žreb do 1.kola Pohára UEFA prihral atraktívneho súpera SC Freiburg. Veľký záujem o tento súboj bol nielen na Slovensku, ale aj v Nemecku. Nemci ponúkli Púchovčanom zaujímavú finančnú ponuku v prípade odohrania stretnutia v neskoršom čase a teda pod umelým osvetlením, ktorým však púchovský štadión nedisponoval a doteraz nedisponuje.

Na tento zápas sa však jediný raz v púchovskej histórii na štadióne umelo rozsvietilo, predchádzal tomu však náročný proces. „Naším eminentným záujmom je odohrať stretnutie s Freiburgom na domácej pôde a predstaviť tak tohoto pre nás atraktívneho súpera púchovským fanúšikom. I preto sa pokúšame zo všetkých síl vymyslieť nejaké riešenie, konkrétne ide o projekt zabezpečenia mobilného osvetlenia. Podľa môjho osobného názoru vidím šance so zabezpečením mobilného osvetlenia tak 50 na 50, je to lotéria, no my robíme všetko pre to, aby to dobre dopadlo. Do úvahy pripadajú neďaleké štadióny v Trenčíne i v Trnave, no doteraz sme so zástupcami týchto klubov nerokovali a ja musím zdupľovať, že zápas chceme odohrať jednoznačne u nás,“ povedal 16 dní pred zápasom generálny manažér Matadoru Púchov Pavol Holeščák.

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk