Zúfalá manželka ochrnutého komentátora prosí o pomoc: Hľadáme nový domov!

Tomáš Lachman (47), ktorý je športovým komentátorom Českej televízie (ČT), si minulý rok v máji pri páde zo schodov poranil miechu a ...

Tomáš Lachman (47), ktorý je športovým komentátorom Českej televízie (ČT), si minulý rok v máji pri páde zo schodov poranil miechu a čiastočne ochrnul.

Fotogaléria

Od tohto desivého momentu je mu najväčšou oporou jeho manželka Gražyna, ktorej najväčším prianím je zlepšenie zdravotného stavu jej manžela. "Vidíme nádej, no bude to dlhá cesta," uviedla v nedávnom rozhovore pel blesk.cz.

Teraz však musí Gražyna Lachmanová riešiť ďalší veľký problém, ktorým je neschopnosť nájsťvhodné zariadenie pre Tomáša. "Som už v koncoch. Hľadám pre Tomáša nový domov, kde bude mať opateru, ktorú potrebuje a bude sa tam cítiť dobre," napísala na svoj facebookový profil s nádejou, že sa jej dostane pomoci od širokej verejnosti.

"Kontaktovala som asi 20 rôznych inštitúcií v Juhomoravskom kraji, ale z polovice sa už ozvali so zamietnutím, buď to nie je cieľová veková skupina, nie je miesto, alebo takých pacientov jednoducho neberú," hovorí zúfalá manželka ochrnutého komentátora.

K celej situácii sa už vyjadril aj Michal Dusík, šéf športovej sekcie ČT. "Pre väčšinu zariadení je Tomáš príliš mladý," oznámil prostredníctvom príspevku na scoiálnych sieťach. "Preto sa obraciam na vás..., pokiaľ máte nejaký tip, známosti, viete o niečom, čo by nám mohlo pomôcť - ozvite sa. Predom ďakujem," prosí Gražyna Lachmanová.

Slovenská vodná slalomárka Eliška Mintálová pádluje v semifinálovej jazde.
Rozhorčená Mintálová terčom nechutného útoku: Do jej lode niekto vykonal potrebu! Zobraziť článok

 

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk