Vojna vo vodnom slalome! Tréneri olympionikov o Stanovskom ml.: Vieme, prečo ho dosadili

Slovenský vodný slalom je vo vojne a páli sa ostrými slovami. Namiesto sústredenia sa na detaily nevyhnutné pre víťazstvá sa od hier ...

Slovenský vodný slalom je vo vojne a páli sa ostrými slovami. Namiesto sústredenia sa na detaily nevyhnutné pre víťazstvá sa od hier v Paríži rieši konflikt medzi olympionikmi a ich trénermi na jednej strane a Martinom Stanovským ml. (28).

Fotogaléria

Osobne vraj za 30 rokov v športe nezažili, aby akýkoľvek národný zväz komunikoval o svojich športovcoch takýmito verejnými vyjadreniami. „Čo je zarážajúce, že to robí zamestnanec zväzu, keďže Stanovský ml. nie je funkcionár a nie je ani volený žiadnym valným zhromaždením. Je to zamestnanec, ktorý škodí Slovenskej kanoistike, poškodzuje športovcov a nás trénerov. Pre nás je neprijateľné, aby sa človek, ktorý na to nemá žiadne vzdelanie, takto vyjadroval o tréneroch a športovcoch, ktorí tomu venujú celý svoj život,“ pripojili tréneri.

Nepravdivé útoky

Stanovský tvrdí, že jeho kolegovia sa pod ťarchou vlastných ambícií znižujú k takýmto verejným, nátlakovým a nepravdivým útokom. „Funkciu vo výkonnom výbore som zastával aj za predchádzajúceho vedenia. Preto hovoriť o mojej neodbornosti nie je namieste. Obsadenie funkcií výkonného riaditeľa zväzu, ako aj tímlídra schválil výkonný výbor a prezídium zväzu,“ tvrdí.

„Áno, kandidujem do medzinárodných kanoistických štruktúr, pričom pozícia tímlídra neovplyvňuje úspešnosť alebo neúspešnosť tejto kandidatúry. Zanedbanie povinností na OH absolútne odmietam, čo viem aj dokázať. To, že sa niektorí športovci obrátili na právnikov, rešpektujem,“ dodal.

Prezident o vzniku problémov

Slovenskú kanoistiku zastupoval jej prezident Miroslav Haviar, ktorý tvrdí, že stanovy zväzu sú nešťastné. „Uvádzajú, že náš zväz sa skladá z dvoch sekcií, hladkých a divokých vôd. Obe síce nie sú právne subjekty, ale my sme dohodnutí, že zo športovej a z ekonomickej stránky sú nezávislé. Náš zväz má troch štatutárov, som to ja ako prezident a potom sú predsedovia sekcií. Je napísané, že traja štatutári sú absolútne nezávislí, prakticky si môžu robiť, čo chcú. Keď sa na niektorej sekcii uzavrie zmluva, tak ja ako prezident do toho nemám čo hovoriť a väčšinou sa to ani nedozviem. Z tohto celého podľa mňa pramenia všetky problémy, ktoré vznikli a pretrvávajú,“ vyjadril sa.

Belasí veria, že sa na štadión vráti radosť.
Korbačka získal už všetky akcie Slovana, osobnosti sú nadšené: Nech klub vráti do Ligy majstrov! Zobraziť článok

FK Ústí nad Labem má v srdci.
Futbalisti sa pri nej riadne zapotia: Netradičné rozhovory českej Pamely majú veľký úspech! Zobraziť článok

Srbský tenista Novak Djokovič prekvapujúco stroskotal na US Open v 3. kole
Tenisová legenda otvorene prehovorila: Djokovič? To je jeho koniec Zobraziť článok

Späť
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk