Zuzulová sa stala dvojnásobnou mamou: Syn dostal meno podľa legendárneho lyžiara

Žiari šťastím! Bývalá skvelá slovenská lyžiarka Veronika Zuzulová (40) je už dvojnásobnou mamou, keď na svet priviedla po Julesovi (6) ...
  • Zdroj: Martin Domok

Žiari šťastím! Bývalá skvelá slovenská lyžiarka Veronika Zuzulová (40) je už dvojnásobnou mamou, keď na svet priviedla po Julesovi (6) ďalšieho synčeka Aksela, ktorý dostal meno po slávnom nórskom lyžiarovi. Radosť má aj šťastný otec Gaspard Valette (38), ktorý bol priamo pri pôrode.

FOTOGALÉRIA: Zuzulová

„Vyrobený s láskou,“ nápis s takouto dekou prikrýva malého Aksela na fotke, pomocou ktorej Veronika so svojím priateľom včera na sociálnej sieti oznámili, že sa rozšírila ich rodina. „Porodila som v nedeľu a všetko prebehlo bez komplikácií. Gaspard bol mojou oporou priamo pri pôrode,“ prezradila Novému Času víťazka piatich pretekov Svetového pohára, ktorú čoskoro prepustia z nemocnice.

Ako ďalej oznámila, Aksel meral po narodení 52 cm a vážil 4 010 g. Veroniky sme sa priamo opýtali, či dala toto meno synčekovi podľa známeho nórskeho lyžiara Aksela Lunda Svindala (41). „Áno, nemýlite sa, je to podľa neho. Nebol to síce môj športový vzor, ale je to skvelý človek a to meno sa mi vždy páčilo,“ pripojila držiteľka striebornej medaily z tímových pretekov na MS 2017.
 

FOTO synčeka Aksela nájdete v našej galérii TU

Toto meno mali s priateľom vybrané už dlhšie, ale nikomu ho nehovorili. „Mali sme už jedno a keď sme ho povedali, tak boli reakcie, že či ho fakt takto budeme volať? Tak sme si povedali, že dáme druhé a to už nikomu neprezradíme,“ povedala nám, keď nás nedávno privítala na návšteve.

Svojho prvého spoločného potomka budú šťastní rodičia vychovávať v čarokrásnom prostredí priamo pod najvyšším vrchom Európy Mont Blancom, kde sa usadili. Bude tam aj braček a čerstvý školák Jules, ktorého má Veronika s bývalým manželom Romainom Velezom. S tým sa však rozviedla po 10 rokoch manželstva a už dva roky je šťastná po boku životnej lásky, s ktorou sa spoznala na lyžiarskom kurze.
 
Kto je Aksel Lund Svindal?
  • zo ZOH má 2 zlaté (super-G 2010 a zjazd 2018), striebornú (zjazd 2010) i bronzovú medailu (obrovský slalom 2010)
  • je päťnásobný majster sveta, pričom k tomu na MS pridal aj po dve strieborné a bronzové cenné kovy
  • dvakrát získal veľký krištáľový glóbus (2007, 2009) a k tomu 9 malých glóbusov (5 zo super-G, 2 zo zjazdu a po jednom z obráku a kombinácie)
  • vo SP absolvoval 17 sezón, pričom vyhral 36 pretekov a 80-krát skončil na pódiu
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk