Výhodný obchod: Jedna z 10 najlepších zmlúv NHL uzavretá so Slovákom!

Pre svoj tím má obrovský prínos, no nestojí veľa! Kontrakt slovenského reprezentanta zaradili medzi 10 najvýhodnejších zmlúv v celej NHL.
  • Zdroj: TASR

Pre svoj tím má obrovský prínos, no nestojí veľa! Kontrakt slovenského reprezentanta zaradili medzi 10 najvýhodnejších zmlúv v celej NHL.

FOTOGALÉRIA: Martin Pospíšil

Obchod ako remeň! Z pohľadu Calgary Flames určite. Reč je o zmluve so slovenským reprezentačným útočníkom Martinom Pospíšilom. Ten podpísal s "plameňmi" na dva roky s platom jeden milión dolárov ročne. V nováčikovskej sezóne sa výborne uplatnil v druhom útoku, kde si vytvoril skvelú chémiu s hviezdnym Nazemom Kadrim. Pospíšil sa dostával pod kožu protihráčov, prinášal rýchlosť, tvrdosť, bodoval.

Hokejová legenda Marián Hossa takto prekvapil svoju dcéru Miu počas jej narodenín.
Romantik Hossa: Komu doniesol koláčik do postele?! Zobraziť článok

Výhodný obchod

Niet preto divu, že zámorský novinár Steven Ellis z Daily Faceoff jeho zmluvu zaradil medzi 10 najvýhodnejších z pohľadu klubu v celej NHL. "Pospíšil je fascinujúci prospekt. Trvalo mu päť rokov, kým sa konečne stabilizoval ako hráč NHL a svoj vplyv dal najavo 24 bodmi a 109 trestnými minútami v uplynulej sezóne.  Hoci nie je tak produktívny ako iní hráči na tomto zozname, bude absolútnou hrozbou a nebude sa rozpakovať nechať vás zaplatiť na ľade. Pomáha mu aj, že v poslednom čase hral s výrazným sebavedomím. Pospíšil bol dôležitou súčasťou slovenského tímu na MS a bol kľúčovým dôvodom postupu na OH 2026," pripomenul Ellis nedávnu účasť Pospíšila v olympijskej kvalifikácii, v ktorej nastupoval v útoku po boku brata Kristiána.

"Iste, nie vždy hral proti najlepším súperom, ale na oboch podujatiach prekonal niektorých kvalitných hráčov s veľkými menami v NHL – a to nemôže poškodiť jeho sebavedomie," dodáva Ellis. Obrovský prínos má Pospíšil nielen na hru Flames, ale aj na hru národného tímu. Napokon, na majstrovstvách sveta v Česku bol našim najlepším hráčom. 

 

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk