Ruský futbalista prehovoril: Poviem vám tajomstvo o povolávacích rozkazoch!

Ruský futbalový brankár Anton Šunin prehovoril o šoku, ktorí zažívali hráči po tom, ako začala vo februári 2022 vojna na Ukrajine. Otvorene ...
  • Zdroj: instagram @shunin_anton

Ruský futbalový brankár Anton Šunin prehovoril o šoku, ktorí zažívali hráči po tom, ako začala vo februári 2022 vojna na Ukrajine. Otvorene prehovoril o povolávacích rozkazoch a neistote, ktorá medzi hráčmi zavládla!

Február 2022 a ruská vojenská invázia na Ukrajine zmenila životy mnohých. Športovcov nevynímajúc. O veľkej neistote, ktorá zasiahla futbalistov Dinama Moskva prehovoril bývalý brankár tohto klubu Anton Šunin v rozhovore pre ruský portál Championat. "Všetko sa to stalo počas zimnej prestávky. V tom čase niektorí naši hráči nemohli hrať. Odišiel popredný obranca Ivan Ordets, potom Andrej Voronin," pripomenul odchody ukrajinských spoluhráčov, ktorí po vypuknutí konfliktu z Ruska okamžite odišli.

Futbalistka Ilse van Eschová je považovaná za jednu z najkrajších športovkýň v Holandsku.
Holandská futbalistka valcuje sociálne siete: Nepoužíva mejkap a väčšinu času trávi v teplákoch Zobraziť článok

Hráči dostávali predvolania

"Legionári boli myšlienkami inde. Oni a ich rodiny si pravdepodobne hovorili: Prečo sme tu? O nič jednoduchšie to však nemali ani Rusi. Sedeli sme a premýšľali: Kto bude povolaný a kto nie? Môžem prezradiť tajomstvo, keď sa začala mobilizácia, niektorí hráči Dinama dostali predvolanie," otvorene priznal ruský brankár, ktorý je od tohto leta bez klubu.

"Požiadali ma, aby som sa išiel podrobiť lekárskej prehliadke. Potom som hneď po vyhlásení mobilizácie letel s ruským tímom do Biškeku. A tam moje myšlienky nesmerovali k futbalu. Ak si pamätáte, tak časť realizačného tímu potom zostala v Biškeku. Keď bola mobilizácia, nikto poriadne nechápal, čo má robiť. Rusi dostávali predvolania, legionári čítali správy a ničomu nerozumeli. Objavili sa myšlienky na to, že možno teraz začne konflikt v plnom rozsahu... ," spomínal Anton Šunin na náročné chvíle, ktoré zažívali futbalisti v prvých mesiacoch po vypuknutí vojny na Ukrajine.

Od ruského novinára Andreja Pankova z portálu Championat dostal bývalý brankár Dinama Moskva aj otázku na to, či niekto z predvolaných hráčov skutočne musel narukovať do armády a zapojiť sa do konfliktu. "Nepamätám si presne, ale zdá sa mi, že stále hrajú futbal. No všetci mali rovnaké myšlienky: musíme hrať futbal, aby sme boli rozptýlení aspoň na 90 minút, aby sme na to nemysleli," dodal Šunin, ktorý má na konte 15 štartov v drese ruskej reprezentácie.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk