Sagana pozvala na preteky monacká kňažná: Tentokrát však nesúťažil na ceste!

Slovenská cyklistická legenda Peter Sagan (34) je veľkou celebritou aj v Monaku, kde žije. Svedčí o tom aj už preňho tradičné pozvanie ...

Slovenská cyklistická legenda Peter Sagan (34) je veľkou celebritou aj v Monaku, kde žije. Svedčí o tom aj už preňho tradičné pozvanie od Nadácie monackej kňažnej Charlene.

Fotogaléria

Tá spolu s manželom, monackým kniežaťom Albertom II. (66), však nepripravili bicyklovanie po luxusných uliciach Monte Carla, ale rovno na otvorenom Stredozemnom mori. 

Nadačné preteky na vodných bicykloch štartovali z prístavu v meste Calvi na ostrove Korzika, pričom súťažiacich čakala 180-kilometrová trasa až na monackú pláž Larvotto. Súťažili štvorčlenné tímy, pričom ten Saganov mal názov Serenity.

Jeho parťákmi boli fínsky pretekár F1 Valtteri Bottas (35) spolu s priateľkou a zároveň austrálskou cyklistkou Tiffany Cromwellovou (36). Tím doplnil Gareth Wittstock (42), brat monackej kňažnej Charlene (46) a zároveň generálny tajomník nadácie, ktorá preteky organizovala.

Preteky odštartovali v piatok a hneď sa všetci presvedčili, že to bude náročné. „Šliapeme už dve hodiny a stále vidíme ostrov Korzika. Je to ešte ďaleko,“ povedal Sagan počas pretekov, o ktorých sa už dopredu odhadovalo, že budú trvať 24 hodín. Jeho tím nakoniec obsadil tretie miesto. „Bol to jedinečný zážitok a veľké dobrodružstvo na vode. Bolo super zúčastniť sa týchto pretekov. Ďakujem mojim spolujazdcom i všetkým za podporu,“ uviedol trojnásobný majster sveta v cestnej cyklistike.

Na snímke lavička hokejistov Slovana Bratislava.
Oficiálne stanovisko Slovana k novému vlastníkovi: Tím je v mimoriadnej kondícii! Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk