Fanúšikovia Spartaka zúria: Upíše sa Martin Škrtel Dunajskej Strede?

Najprv sa o tom hovorilo pomaly ako o hotovej veci, potom sa to naťahovalo, pričom sa to za dva roky od konca jeho kariéry ani nestalo. ...

Najprv sa o tom hovorilo pomaly ako o hotovej veci, potom sa to naťahovalo, pričom sa to za dva roky od konca jeho kariéry ani nestalo. Martin Škrtel (39) stále nepôsobí v štruktúrach svojho milovaného Spartaka Trnava, hoci mu pomáha.

Fotogaléria

To má chcieť využiť jeho rival DAC 1904 Dunajská Streda. Legendárny stopér by sa mohol stať na Žitnom ostrove športovým riaditeľom. V zákulisí sa už rokuje.

Škrtel ukončil športovú kariéru v trnavskom drese, pričom na rozlúčku pomohol klubu vyhrať Slovenský pohár symbolicky na pôde Slovana Bratislava. A hoci klubu odvtedy dva roky pomáhal cennými radami, stále nie je oficiálne funkcionárom Spartaka. Dohoda mala údajne padnúť na financiách.

Mŕtvy bod

Minulý týždeň fanúšikom oznámil, že v Spartaku končí, pretože majitelia klubu, súrodenci Michal a Tomáš Drobní, vraj nemajú o jeho služby záujem. Nespokojní fanúšikovia tak zvolali s majiteľmi stretnutie, kde si to včera večer mali vyrozprávať.

„Majitelia klubu majú záujem o Martinove služby, ale rokovania z viacerých dôvodov uviazli na mŕtvom bode. Dúfam, že diskusia s fanúšikmi bude prínosná, aby sa nešírili zbytočné fámy,“ povedal nám ešte pred týmto stretnutím klubový prezident Peter Macho.

Na snímke lavička hokejistov Slovana Bratislava.
Oficiálne stanovisko Slovana k novému vlastníkovi: Tím je v mimoriadnej kondícii! Zobraziť článok

Lukratívna ponuka

V zákulisí sa už hovorí o tom, že Škrtel dostal lukratívnu ponuku na prestup do Dunajskej Stredy, kde by mal obsadiť pozíciu športového riaditeľa, keďže táto stolička je voľná po konci Ukrajinca Gleba Platova. „Martin Škrtel zatiaľ v klube nie je. Ak sa tak stane, zverejníme to oficiálnou správou,“ odpovedal majiteľ DAC Oszkár Világi na priamu otázku, či chcú bývalého reprezentačného kapitána angažovať.

Detailnejšie o tom nechcel rozprávať ani samotný Škrtel. „Zatiaľ nie je o čom hovoriť a niečo uzatvárať. Obaja páni (Világi a Macho, pozn. red.) povedali všetko podstatné,“ doplnil.

O stoličku sa nebojí

V Trnave sa povráva, že Škrtela nechce Macho, keďže sa má báť o svoju stoličku. „Do takýchto fanúšikovských debát sa nezapájam. Nie som len prezidentom klubu, ale aj jeho akcionárom, takže by som išiel sám proti sebe, ak by som z klubu vyháňal človeka, ktorý by akcionárom zarábal peniaze,“ pripojil Macho s tým, že si váži Škrtelov postoj, keďže fanúšikom povedal, že on patrí medzi tých, ktorí ho v Spartaku chcú.

Adam Ružička zaznamenal svoj prvý gól od vyhadzovu z NHL.
Prvý gól od vyhadzovu zo zámoria: Premiérový zásah Ružičku v KHL! Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk