Hancko najlepším hráčom repre, odborníci spievajú ódy: Jeho skvelý výkon sledoval naživo aj bývalý prezident!

Slovenská futbalová reprezentácia výsledkovo zvládla septembrový dvojzápas v 1. skupine C-divízie Ligy národov, keď si po Estónsku na ...

Slovenská futbalová reprezentácia výsledkovo zvládla septembrový dvojzápas v 1. skupine C-divízie Ligy národov, keď si po Estónsku na jeho pôde (1:0) poradila aj doma s Azerbajdžanom (2:0).

Fotogaléria

Ako sa zhodli odborníci, v oboch dueloch najviac vynikal Dávid Hancko (26). A hoci hral na pozícii ľavého obrancu, neraz sa dostal nielen na krídlo či do stredu poľa, ale aj na hrot útoku. Bol proste všade a na jeho výkon sa spustila zaslúžená vlna pochvál.  

Ani bývalý reprezentačný tréner Ján Kocian (66) nepochybuje o tom, že Hancko bol v tomto dvojzápase naším najlepším hráčom. „Skvele však nehral len teraz, ale už dlhodobo si drží vysokú formu, čo je obdivuhodné. Jeho veľkým pozitívom je predovšetkým to, že je konzistentný a nemožno hovoriť, že mu vyšlo len pár zápasov,“ doplnil Kocian s tým, že je veľká škoda, že mu nevyšiel prestup do Atlética Madrid, keďže holandskú ligu už dávno prerástol.

Podobne to vidí aj Vladimír Goffa (64), podľa ktorého Feyenoord Rotterdam nie je pre odchovanca Kamenca pod Vtáčnikom poslednou zastávkou. „Myslím si, že ho ešte uvidíme v niektorom zo špičkových tímov, kde môže futbalovo vyrásť ešte viac. Má skvelú ľavačku, prehľad na ihrisku, nebojí sa hrať hlavou a taktiež je veľkou posilou aj pri ofenzíve. Verím, že ak zostane zdravý, jeho výkony pôjdu v nasledujúcich rokoch ešte viac nahor,“ pripojil tréner, ktorý Hancka videl rásť v žilinskej akadémii.

Slovenská vodná slalomárka Eliška Mintálová pádluje v semifinálovej jazde.
Rozhorčená Mintálová terčom nechutného útoku: Do jej lode niekto vykonal potrebu! Zobraziť článok

Podľa Petra Ďuriša (43) má ľavá strana reprezentačnej zostavy špičkové európske parametre. „V súčasnej forme by si Hancko zahral v akomkoľvek európskom mužstve. Nabehá množstvo kilometrov v obrovskej intenzite, je veľmi kvalitný a skvele sa dopĺňa s Lukášom Haraslínom. Medzi našou pravou a ľavou stranou je abnormálny rozdiel,“ konštatoval s tým, že je to škoda, že mu nevyšiel v lete prestup: „Ak však bude takto ďalej pokračovať, určite v Holandsku nezostane. Vieme, prečo ho Feyenoord nepustil. Idú hrať Ligu majstrov, cenia si ho finančne vysoko, pretože je naozaj famózny hráč.“

Nechýbal ani Schuster

Reprezentačný zápas v Košiciach po 26 rokoch si nedal ujsť ani bývalý prezident SR Rudolf Schuster (90). Zaujímavé je to, že keď sa v metropole východu hralo naposledy, on bol ešte primátorom mesta. V 90. rokoch minulého storočia boli v Košiciach plány, že tam vyrastie 50-tisícový štadión so zaťahovacou strechou. Košičania sa však dočkali novej arény až po dlhých rokoch a v zápase národného tímu hneď praskala vo švíkoch.

Adam Cracknell (druhý sprava) sa stal novou útočnou posilou tímu HK Poprad.
Bombastický úlovok: Do Popradu prichádza útočník s viac ako 200 zápasmi v NHL! Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk