Hokejový Slovan predaný: Poznáme nového majiteľa klubu!

Špekulovalo sa o tom dlhšie, teraz je to realita! Hokejový klub Slovan Bratislava predaný, poznáme aj nového majiteľa.
  • Zdroj: TASR/Jaroslav Novák

Špekulovalo sa o tom dlhšie, teraz je to realita! Hokejový klub Slovan Bratislava predaný, poznáme aj nového majiteľa.

FOTOGALÉRIA: HC Slovan Bratislava

Po smrti majiteľa Rudolfa Hrubého sa nad budúcnosťou hokejového klubu HC Slovan Bratislava vznášali mnohé otázniky. No zdá sa, že ešte krátko pred štartom novej sezóny začína svitať belasým na svetlé zajtrajšky. Neistote je koniec, Slovan Bratislava má nového majiteľa.

"Podľa našich informácií prevezme bremeno najslávnejšej hokejovej značky na Slovensku na svoje plecia developerská firma J&T Real Estate (JTRE) bývalého partnera investičnej skupiny J&T Petra Korbačku, ktorý s ňou naďalej úzko spolupracuje pri financovaní svojho realitného biznisu," píše Šport.sk s odvolaním sa na zdroj blízky klubu.

Henselovú (vpravo) bolo často vídať po boku Rudolfa Hrubého.
Hrubého († 69) dedička dcéra Elena chcela hokejový klub predať, ale... Nakoniec si Slovan nechá?! Zobraziť článok

Peter Korbačka patrí medzi najbohatších Slovákov. Venuje sa predovšetkým realitnému biznisu a v hokejovom prostredí bude nováčikom. HC Slovan Bratislava odštartuje novú extraligovú sezónu 20. septembra domácim zápasom proti Novým Zámkom.

Napokon to však vyzerá tak, že belasí pôjdu do sezóny s novým majiteľom. Tým sa stane obchodník a jeden z najbohatších Slovákov Peter Korbačka. Ten šéfuje napríklad developerskej firme JTRE, okrem toho vlastní aj nákupné centrum Eurovea v Bratislave či City Arénu v Trnave. Korbačka pred pár rokmi získal majoritný podiel aj v troch obchodných centrách na severe Španielska za 485 miliónov eur. Za spomínanú Euroveu v roku 2014 zaplatil vtedy nevídaných 360 miliónov. 

Kupoval aj futbalový Slovan

Šport nie je pre Korbačku úpnou neznámou. Už v roku 2008 bol pri tom, keď spoločnosť J&T, kde vtedy pôsobil, kúpila spoločne s Ivanom Kmotríkom futbalový Slovan. „V Slovane chceme vybudovať klub, ktorý bude do štyroch - piatich rokov hrávať v hlavnej skupine Ligy majstrov,“ povedal vtedy Korbačka pre Hospodárske noviny.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk