Duda priznal zimomriavky, Dúbravka vraví o hodenej rukavici pre Bratislavu

Trojbodový zisk, čisté konto a zaplnený štadión. Slovenská futbalová reprezentácia zažila ideálny návrat do Košíc po 26 rokoch, keď triumfom ...
  • Zdroj: TASR/Veronika Mihaliková

Trojbodový zisk, čisté konto a zaplnený štadión. Slovenská futbalová reprezentácia zažila ideálny návrat do Košíc po 26 rokoch, keď triumfom nad Azerbajdžanom 2:0 nadviazala na úspešný vstup do C-skupiny Ligy národov v Estónsku (1:0).

V oboch dueloch bol v slovenskej bráne Martin Dúbravka, ktorý v Tallinne aj v Košiciach viackrát podržal svoj tím. "Tie víťazstvá sa nerodili ľahko. Duel v Estónsku nás stál veľa síl. Vytvorili sme si v ňom veľa šancí a skončilo sa to 1:0. Proti Azerbajdžanu sme boli dominantnejší do záverečných minút. Nedali sme mu takmer žiadny priestor. Predviedli sme dobrý výkon v oboch zápasoch a treba naň nadviazať. Švédi sú pravdepodobne favorit skupiny, ale my sme boli na ME," poznamenal Dúbravka.

Na snímke hlavný tréner futbalovej reprezentácie Slovenska Francesco Calzona.
Calzona zodvihol varovný prst: Defenzíva nebola ideálna! Kucka v závere mlel z posledného Zobraziť článok

Aj on vyzdvihol štýl hry, ktorý priniesol úspešné výsledky nielen v úvode nového ročníka Ligy národov, ale aj na nedávnych ME, na ktorých Slováci neboli ďaleko od senzačného osemfinálového vyradenia Anglicka. "Dobre sa zozadu pozerá, keď máme hru pod kontrolou a držíme súpera na dištanc od vlastnej brány. Takýto futbal však stojí veľa síl, hrá sa na veľké riziko. Naši hráči ním ukazujú svoju mentálnu silu, keďže v mnohých ťažkých momentoch zachovali rozvahu a pokoj," uviedol Dúbravka, ktorý 17. čistým kontom vylepšil vlastný rekord v reprezentácii SR.

Aj on si užil atmosféru a s myšlienkou na októbrový domáci zápas proti Švédsku odkázal: "Dúfam, že Bratislava prijme hodenú rukavicu a vytvorí podobnú kulisu. V Košiciach bola skvelá atmosféra. Máme ďalší dobrý štadión a verím, že ľudia naň budú chodiť."
 

Späť
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk