Duda priznal zimomriavky, Dúbravka vraví o hodenej rukavici pre Bratislavu

Trojbodový zisk, čisté konto a zaplnený štadión. Slovenská futbalová reprezentácia zažila ideálny návrat do Košíc po 26 rokoch, keď triumfom ...
  • Zdroj: TASR/Veronika Mihaliková

Trojbodový zisk, čisté konto a zaplnený štadión. Slovenská futbalová reprezentácia zažila ideálny návrat do Košíc po 26 rokoch, keď triumfom nad Azerbajdžanom 2:0 nadviazala na úspešný vstup do C-skupiny Ligy národov v Estónsku (1:0).

"Nebudem klamať, mal som zimomriavky. Keď skandujú vaše meno, je to fantastické. Ďakujem divákom za to, že nás povzbudzovali po celý zápas. Je to menší štadión než v Bratislave, takže tu bolo viac cítiť divákov. Dúfam, že sa sem reprezentácia čoskoro vráti," uviedol Duda.

Na snímke radosť futbalistov Slovenska z druhého gólu počas zápasu.
Slováci sú v Lige národov stopercentní: Azerbajdžan vybavili v prvom polčase Zobraziť článok

Atmosféru si pochvaľovali všetci aktéri, výnimkou nebol ani autor druhého gólu David Strelec. "Ľudia boli fantastickí. Reprezentácia nehrala v Košiciach 26 rokov, takže sme mali o motiváciu navyše. Vieme, že títo ľudia často cestujú do Bratislavy, aby nás videli, preto sme radi, že sme ich potešili aj tu."

Útočník Slovana Bratislava strelil štvrtý reprezentačný gól v 24. zápase po tom, čo ťažil z ofenzívneho prieniku obrancu Dávida Hancka. "Vynikajúco si počkal na správny moment, keď budem v šestnástke. Potom som už mal ľahkú prácu," pochválil Strelec jedného z najaktívnejších slovenských hráčov v stretnutí.

Slováci nadviazali triumfom nad Azerbajdžanom na víťazstvo v Estónsku, čím potvrdili, že sa zžili so systémom trénera Francesca Calzonu. "Je to náročnejší systém, ale tréner nám chce dobre. Získavame z toho veľa lôpt. V zápasoch s Estónskom i Azerbajdžanom sme aj vďaka tomu mali väčšinou prevahu," poznamenal Strelec.

Späť Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk