Duda priznal zimomriavky, Dúbravka vraví o hodenej rukavici pre Bratislavu

Trojbodový zisk, čisté konto a zaplnený štadión. Slovenská futbalová reprezentácia zažila ideálny návrat do Košíc po 26 rokoch, keď triumfom ...
  • Zdroj: TASR/Veronika Mihaliková

Trojbodový zisk, čisté konto a zaplnený štadión. Slovenská futbalová reprezentácia zažila ideálny návrat do Košíc po 26 rokoch, keď triumfom nad Azerbajdžanom 2:0 nadviazala na úspešný vstup do C-skupiny Ligy národov v Estónsku (1:0).

FOTOGALÉRIA: Slovensko - Azerbajdžan

Špeciálne pocity prežíval Ondrej Duda, ktorý je akcionár miestneho FC Košice a stal sa autorom prvého reprezentačného gólu v Košickej futbalovej aréne.

Duda pochádza zo Sniny, no cez pôsobenie v Košiciach sa dostal do "veľkého" futbalu. S účastníkom najvyššej slovenskej súťaže je spojený na funkcionárskej úrovni a svoju tvár prepožičal kampani na predaj permanentiek FC Košice. Jeho meno malo veľký aplauz už pri nástupe pred zápasom s Azerbajdžanom a práve Duda si v 22. minúte postavil loptu na biely bod. Po faule na Lukáša Haraslína suverénne skóroval z penalty, keď brankár Mehdi Dženetov nečakal jeho strelu k ľavej žrdi. Skúsený stredopoliar hral do 71. minúty, z ihriska schádzal za veľkého potlesku košických tribún.

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk