Syn legendy Ján Lašák ml. o zdravotných patáliách: Ešteže ma mamina poslala k doktorovi

Úvod nového ročníka určite nestihne, pretože sa dáva dokopy zo zdravotnej stránky! Reč je o synovi našej brankárskej legendy Jánovi Lašákovi ...

Úvod nového ročníka určite nestihne, pretože sa dáva dokopy zo zdravotnej stránky! Reč je o synovi našej brankárskej legendy Jánovi Lašákovi (45), Jánovi (22), ktorý sa v posledných týždňoch zotavuje z operácie ramena. Momentálne sa už nachádza v zámorí, kde začína postupne trénovať, ale súťažné korčule si obuje až v polovici novembra.

Fotogaléria

Už tretia univerzitná sezóna čaká na mladého slovenského útočníka Jána Lašáka, ktorý je synom nášho bývalého úspešného gólmana a majstra sveta z roku 2002. Na rozdiel od svojho otca však gólom nezabraňuje, ale ich strieľa.

Už niekoľko rokov pôsobí v zámorí a momentálne už tretí rok oblieka dres celku St. Lawrence University v známej lige NCAA, ale novú sezónu nezačne podľa svojich predstáv. „Momentálne sa už tretí mesiac zotavujem po júnovej operácii pravého ramena, ktoré som mal natrhnuté,“ prezradil na úvod pre Nový Čas Lašák junior.

Mylná predstava

Počas minulého ročníka mu až trikrát vyskočilo rameno, ale zakaždým sa vrátilo naspäť. „Myslel som si, že je všetko v poriadku, to isté mi povedali aj v klube, že môžem ďalej hrať. Tak aj bolo a nemal som žiadne problémy. Keď som sa po sezóne vrátil domov na Slovensko, mamina ma poslala k doktorovi Lukáčovi, kde mi zistili, že mám rameno veľmi uvoľnené, a preto ma to ani nebolí. Takže som napokon musel ísť na operáciu,“ vysvetlil.

Ešte dva mesiace

V týchto dňoch sa mladý slovenský reprezentant už opäť nachádza v zámorí. „Stále ešte rehabilitujem, ale chodím už trénovať. Dokonca som bol aj na ľade, takže postupne začínam ruku zaťažovať a naberať späť stratenú svalovú hmotu.“

Na otázku, kedy sa očakáva jeho návrat do súťažného kolotoča, odvetil: „Nový ročník štartuje začiatkom októbra, ale ak pôjde všetko podľa plánu, tak by som začiatkom novembra, najneskôr v polovici novembra mohol byť späť na ľade,“ doplnil mladý Lašák.

Na snímke Juraj Slafkovský.
Slafkovský zrušil novinára jednou vetou: Takto sa predviedol so šiškou Zobraziť článok

Štadión v Osvienčime bol vypredaný.
Škandál pred zápasom v Osvienčime: Transparent vzbudil rozruch, takto tam privítali Nemcov Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk